Fiskarsia, austineita ja kerholla!

Fiskarsia, austineita ja kerholla!

Heips! Tullaan Cornwallista välillä kotimaisemiin. Viime viikolla sain päätökseen puutarhuriopintoihin liittyvän työssäoppimisjakson. Jippii! Olin opissa Lappeenrannan kaupungilla. Oli yllättävän mukavaa ja mielenkiintoista, vaikka ennakkoon harmitti kesäloman menetys. Työssäoppimisjakson aikana tein itsenäisesti kukkahommia Lappeenrannan Upseerikerholla, olin insinöörien matkassa, kiersin leikkikenttiä ja olin viherrakentajien mukana. Näin ja koin kaikenlaista uutta. Sain taas yhden näytönkin opintoihini tehtyä. Puutarha- ja kukkahommissa kerholla minulla oli mukanani omat työkalut. Blogiyhteistyökumppanini Fiskarsit – tottakai! Haravoin, istutin, leikkasin, kanttasin ja kaikki hoitui laadukkailla työkaluilla. Samat työkalut ovat käytössä myös kotipuutarhassa. Mikki valvoi eilen tekemiseni laatua. Amerikanjalopähkinä sotkee kamalasti, kun pudottelee keltaisia lehtiä kuivuuden vuoksi. Piti siis ryhtyä haravoimaan!

Tämä Solid Lehtiharava minulla on ollut jo monta vuotta ja on monista haravoistani ehdoton suosikkini.

Eipä siinä olleetkaan kaikki hommat… Fiskarsin QuikFit-varsi on kätevä, sillä siihen voi vaihtaa eri työkaluja.

Erilaisia työkaluja eri tarkoituksiin… Meillä on mm. erilaisia Fiskarsin harjoja, joissa on erilaiset  harjakset ja jotka ovat eri levyisiä eri tarkoituksiin.

Haravoinnin jälkeen putsattiin QuikFit Kiveysten puhdistusharjalla kivipolkua rikkaruohoista.

Sitten siivottiin ukkoskuuron levittämät mullat ja jäljet QuikFit Luudalla.

Päällysmiehelle tuli hätä, että luuditaanko hänetkin…

Ja sitten Upseerikerholle. Olen ollut kunnostamassa kerhon puutarhaa ja leikannut syreeni- ja virpiangervopensaita, joita ei ollut leikattu vuosikausiin. Onneksi oli kunnon työkalut, sillä leikattavaa riitti.

PowerGear X Oksasakset L alasinmalli PX93 oli kuin tehty kuivuneitten oksien leikkuuseen. Saksissa on mekanismi, joka 3,5 kertaistaa leikkuuvoimasi. Voima-apu olikin tarpeen, sillä reumani on tulehduttanut peukaloitani tänä kesänä. Näillä saksilla leikkaaminen onnistui hyvin. Leikattavia syreeneitä…

Paksummat ja tuoreet oksat hoituivat PwerGear X ohileikkaavilla S LX92 Raivaussaksilla. Ohileikkaava malli varmistaa hyvän ulottuvuuden ja siistin leikkausjäljen.

Työkaverini…

Näin komeissa maisemissa sain pensaita leikellä.

Sitten vielä kotipuutarhaan… Keväällä Ruotsista tilaamani David Austin -ruusut kukkivat. Ovat ihania!

Ensimmäinen salkoruusu kehittele nuppuja patsaan ympärillä ruusujen seuraksi.

Käytin austineita kukka-asetelmaan kerholle. 

Lappeenrannan Upseerikerholla on keskiviikkoisin klo 16.15 rakuunaratsut ja klo 16.30 yleisölle avoin esittely, jonka mieheni piti viime keskiviikkona.

Jos käyt Lappeenrannassa, piipahda ihmeessä kerholla. Siellä on hyvää ruokaa tarjolla. Keittiömestari Ulla Liukkonen vastaa herkuista. Lurps! Itse nautin kerholla lounaan joka päivä, kun olin siellä työharjoittelussa ja usein olen käynyt muulloinkin.

Loppuun vielä kuva omasta puutarhasta eiliseltä. Mukavaa viikonloppua!

21 thoughts on “Fiskarsia, austineita ja kerholla!

 1. Olet tehnyt vaikka ja mitä siellä!Ihastuin tuohon Fiskarsin luutaan,olisi kätevä laatoituksia puhdistaa.

 2. Teillä onkin todella kaunis puutarha ja aivan ihana koira.

  T: Paula K.

  kurulapaula.blogspot.com

 3. Kiva kuulla, että opintosi edistyvät hienosti! Terveisiä Mikki-ihanuudelle. <3

 4. On näppärä. Meillä on sitten isompi harja patiolle ja välimuoto portaille.

 5. Kaunis ruusu! Fiskarsin oksasaksia on minullakin useampia, kieltämättä hyvin toimivat. Mukavaa kesän jatkoa!

 6. Ai kun ihania nuo Austinit! Mitä lajikkeita siinä on? Upean asetelman olet myös tehnyt!
  Ihanaa lukea matkakertomuksiasi. Cornwallin ilmasto on niin mahtavan leuto ja kostea, kasvit kasvavat siellä ihan ällistyttäviin mittasuhteisiin. Kateellisena voi vain huokailla puusaniaisten sun muiden edessä. Poldarkin satamamaisemat ovat ihanat, heti tuli mieli lähteä matkalle!

 7. Tuo quickfit-varsi on tosi kätevä. Minulla on sellainen, mutta puhdistusharjat vielä puuttuvat. Niitäkin näyttää olevan monenlaisia. Ihania ruusuja!

 8. Onpas käteviä välineitä, lisää puutarhatöiden nautintoa kun on hyvät ja toimivat välineet! On nuo ruusut vaan upeita ja niin on kukka-asetelmatkin♥ Ruusut on ihan minun lemppareita ja voi ihanuus tuota teidän puutarha, että voikin olla kaunis piha! Suloiselle Mikille haleja ja ihanaa viikonloppua sinne teille♥

 9. Minulla onkin ostoslistalla uusi harava, isot oksasakset ja harja. Nämä fiskarsit kuulostavat ja näyttävät hyviltä ja kestäviltä.
  Ihanaa viikonloppua puutarhurille <3

 10. Kiitos, Saila. Cornwall oli paljon enemmän kuin uskalsin odottaa. Upea paikka! Austinit sekalaisessa järjestyksessä: Lady Salisbury, Leander, Spirit of Freedom, Tea Clipper, Boscobel.

 11. Kiitos! Austinit ovat ihania ja taidanpa hankkia niitä ensi keväänä lisää. Kivaa sunnuntaita!

 12. Jep, kätevä on. Voi vaihtaa työkalua tarpeen mukaan. Austinit ovat ihania.

 13. Pakko olla kunnon työkalut, jotta jaksaa hoitaa puutarhaa. Kiitos. Austinit ovat kauniita. Mikki kiittää. Mukavaa sunnuntaita!

 14. Haravoissa on valinnanvaraa. Minun suosikkini on tuo Solid. Ovat kestäviä. Mukavaa sunnuntaita, Outi.

 15. Ihania ruusuja ja todella kaunis puutarha sinulla! Olisi kiva itsekin tilata Austin ruusuja. Mistä tilasit?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: