Ilon ja murheen vuosi 2018

Ilon ja murheen vuosi 2018

Hei! Ajattelin tehdä kuvakoosteen kuluneesta vuodesta. Paljon tapahtui. Aloitin vuoden täyttämällä pyöreitä. Kuvassa Mikki poseeraa saamieni kukkien kera.

1.1.2018

Helmikuussa kaksoset tanssivat  vanhojen tanssit.

16.2.2018

Maaliskuussa osallistuin Sampossa floristimestari Anna Utin pitämälle kukkasidontakurssille.

Huhtikuussa aloitin puutarhuriopinnot Harjussa.

Toukokuussa nautimme puutarhaelämästä Mikin kanssa.

Tulppaaneja kukki enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kesäkuussa puutarhailu Mikin kanssa jatkui.

Rakensimme etupihalle Ruusulan.

Suoritin kesäkuussa Harjussa puutarhakoneitten käyttönäytön.

Heinäkuu meni kastellessa puutarhaa. Olin myös työssäoppimassa kaupungilla puutarhuriopintoihini liittyen.

Heinäkuussa olimme mieheni kanssa Cornwallissa viikon. Olin kaksi päivää kukkataiteilija Susanne Hatwoodin kukkaopissa.

Elokuussa ihmettelimme Mikin kanssa valtaisaa omenasatoa.

Mikillä oli omat keinonsa vilvoitella elokuun helteellä..

5.9. vietimme mieheni kanssa 20-vuotishääpäivää.

Syyskuun 25. päivä Mikki täytti kuusi vuotta.

Lokakuussa ihmettelimme kesän loppua ja haravointiurakkaa…

Lokakuussa myös istutimme äitini ja Mikin kanssa 3 000 kukkasipulia puutarhaan. Surku vain, että Mikki ei ole keväällä enää kukkaloistosta nauttimassa kanssani.

Marraskuu meni kiireessä. Olin töitten ohella Harjussa oppimassa kukkasidontaa.

Juhlimme kerholla kaksosten täysi-ikäisyyttä ja äitini täyttäessä pyöreitä.

Ja joulukuusta tuli murheen kuukausi. Rakas Mikki nukkui pois 7.12.2018.

Saa nähdä, mitä uusi vuosi 2019 tuo tullessaan. Onneksi, sitä ei tiedä etukäteen. Mortti tulee perheeseemme 5.1.2019 tuomaan iloa ja eloa.

Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevalle vuodelle.

54 thoughts on “Ilon ja murheen vuosi 2018

 1. What a lot of geautiful pic5ures from sweet Mikki…she Will always be in your heart forever….when do the new pup come ?..happy weekend and a Great new year…love Ria ???

 2. Ihana postaus ja Mikki paraati paikallaan. Mortti ihastelee kanssasi ja uskon että Mikki kuiskii sitten neuvoja miten pitää hoidella puutarhahommia! Antoisaa vuotta 2019!

 3. Mukava vuosikatsaus! Hienoja puutarhakuvia myös postaus täynnä!

 4. Hurjan tapahtumarikas vuosi, johon on mahtunut suuri suru. <3 Mitähän ensi vuosi tuo tullessaan, ainakin suloisen karvaisen palleroisen. <3

 5. Todella paljon mahtuu yhteen vuoteen niin iloa kuin suruakin! Mikki oli ihana kaveri!!

 6. Yes, Mickey is in our hearts. I really miss him. He was too sweet and young to go.. Mortti will come next Saturday. Still eight days to wait.

 7. Niin me Mikin kanssa sovittiin viimeisenä päivänä, että huutelee ohjeita hauvavauvalle. Mikin isot saappaat ovat vaikeat täyttää. Mikki oli mukana kaikessa ja osasi vaikka mitä. Onnellista tulevaa vuotta 2019!

 8. Tapahtui todella paljon kaikkea. Opinnot, työssäoppiminen, kukkasidonta, oman toiminimen perustaminen, Cornwall, Mikin menehtyminen, Mortin varaaminen, pyöreitä vuosia, täysi-ikäisyyttä yms. Uusi vuosi alkaa toiveikkaasti hauvavauvalla.

 9. Todella paljon. Enemmän kuin olisin kuvitellut – niin hyvässä kuin pahassa. Kiitos.

 10. Yhteen vuoteen sisältyy yleensä niin paljon. Välillä myös niitä ikäviä ja surullisia asioita osuu kohdalle.
  Toivotan hyvää tulevaa vuotta.
  .

 11. Mikki oli vertaansa vailla. Nyt on mennyt kolme viikkoa ilman Mikkiä ja olo vain muuttuu surkeammaksi. Nyt sen vasta oikein toden teolla tajuan, että Mikki on poissa, eikä takaisin tule. Se on ihan kestämätön ajatus. Itku pääsee joka aamu ja ilta. Ne ovat pahimmat. Jollei tuota pentua tulisi ja olisi iloa ja söpöyttä tiedossa, enpä tiedä, miten tästä tokenisin. Alku meni vähän kuin shokissa, kun kaikki tapahtui parissa päivässä. Koira meni yskäisenä lääkäriin ja tuli kotiin saattohoitotuomion kanssa. Siitä ylihuomenna Mikkiä ei enää ollut, kun sen tila vain huononi ja viikonloppukin oli tulossa. Surkeuden surkeus.

 12. Kiitos, Kruunu Vuokko. Vuosi alkoi hyvin, mutta loppui ikävästi. Kaipa sitä on onnen ja surun määrä vakio. Hyvää uutta vuotta 2019.

 13. Suuren ilon ja suuren surun tapahtumarikas vuosi. Hyvää tulevaa vuotta ja ilon pisaroita pikku Mortin kanssa.

 14. Oli sinulla aikamoinen vuosi. Mikkiä on ikävä, mutta Mortti näyttää suloiselta vekkulilta.
  Hyvää uutta vuotta! <3

 15. Paljon on tosiaan tapahtunut, teidän piha on oikea kukkameri niin kaunista!
  Surullista tuo Mikin kohtalo.
  Vuosi alkaa kuitenkin iloisesti kun Mortti saapuu 🙂
  Onneksi emme tiedä etukäteen tapahtumia.

  Iloa vuoden viimeisiin päiviin!

 16. Tapahtumarikas vuosi. Paljon on kauniita ja hyviä asioitakin tapahtunut, vaikka joulukuu alkoikin aika ikävissä merkeissä. Uusi koiruus tuo kuitenkin uudelle vuodelle paljon iloa ja riemua tullessaan. Hauska nähdä, millainen vilpertti Mortista kehkeytyykään. Hyvää vuodenvaihdetta!

 17. Ihana vuosi ollut, iso suru toki Mikin vuoksi <3 Innolla jo odotan Mortin saapumista teille ja kaikkia niitä seikkailuja, mitä saatte yhdessä kokea! Ihanaa viikonloppua Satu ja paljon kaikkea hyvää vuoteen 2019 <3

 18. Olipa todella tapahtumarikas vuosi. Mikki itkettää vieläkin, mutta niin varmasti sielläkin. Onnellista uutta vuotta 2019, ja pienten tassujen töpsötystä! <3

 19. Kauniita muistoja. Vaikka en Mikkiä tavannut, niin silti tuntuu surulliselta katsoa sen viimeisen vuoden kuvia. Koskaan ei tiedä, elääkö koira 6- vai 16-vuotiaaksi. Onneksi Mikillä oli hyvä puutarhakoiran elämä ja onneksi tulee Mortti lohduttamaan ja iloa tuomaan teidän perheeseen. Mikin suloinen seuraaja.

 20. Ihana ja samalla surullinen postaus. Ihan parasta Uutta Vuotta sinulle <3

 21. Paljon olet jaksanut sekä pihalla että työssä.
  Mikin poismeno oli kyllä tosi ikävää?noh, Mortin tulo tuo helpotusta suruun. Odotan itsekin innolla uutta pikkuistanne?millainen puutarhakoira hänestä mahtaa kehkeytyä?

 22. Kiva postaus vuoden tapahtumista vaikka Mikin menetys on varmasti vuoden ykkösasia ja suurin muisto. Olen joskus miettinyt miten tuostakin asiasta selviäisi. Onneksi teille on tulossa uusi hauveli niin helpottaa edes vähän tilannetta:)

 23. Otan osaa Mikin lähdettyä tuonpuoleiseen. Tapahtumarikas vuosi ollut sinulla ja myös onnea ja iloa on vuoteesi mahtunut. Kukkasidonta on minusta taidetta ja siitähän taitaa tulla sinulle uusi ammatti. Täällä on Suonenjoella Rauhalan puutarha, josta ostan kukat. Floristimestari Ulla Summanen taikoo mielettömän upeita asetelmia. On pitänyt joskus isoja kevätnäyttelyitä. Kaikkea hyvää toivotan sinulle vuonna 2019.

 24. Paljon on kauneutta ja touhua vuodessa ollut. Järkyttävää kun niin äkkiä tuli tuo Mikin poismeno, iso aukko on tullut. Sitten pikkuvesselillä on iso työ täyttää se. Hyvä kun hän ei sitä itse tiedä, vaan valloitta teidät itsenään 🙂

 25. Huikeiden tapahtumien vuosi on teilläkin ollut. Uusi vuosi alkaakin koiravauvan hoitamisella. Silloin aina tulee mieleen, että vanha koira on ollut niin valmis ja viisas. Pentu puolestaan hölmö ja naurettava. Iso ero! Mutta millekään muulle ei naura niin paljon, kuin eläinvauvalle. Ja nauru parantaa.

 26. Onnea vuoteen 2019! Tuokoon pieni koirapallero paljon iloa ensi vuoteen 🙂

 27. Onpa sinulla todellakin ollut vaiherikas vuosi iloineen ja suruineen, mutta enemmänhän vuoteesi on mahtanut iloisia asioita. Hyvää uutta vuotta ♥️

 28. Aikamoinen vuosi. Mikki tuli tutuksi täällä blogissa, niin kauniisti aina poseerasi kuvissa. Oppiikohan Mortti saman? 🙂 Onnea vuodelle 2019!

 29. Teillä on ollut kiireinen ja tapahtumarikas vuosi, surullisesti se loppui… Mikki oli kyllä Persoona <3 Mutta teillä alkaa pentukiireet (tervetuloa joukkoon 🙂 pian, sitten on taas iloa ja vauhtia! Vielä muutama päivä odottelua!

 30. Monenlaista on viime vuoteen mahtunut, iloa ja surua. Onneksi emme tiedä etukäteen mitä on tulossa. Hyvää tätä vuotta. Malttamattomana odotatte uutta tulokasta 🙂

 31. Melkoinen vuosi kaikkinensa. Onneksi olkoon myös syntymäpäivänäsi.
  Otan osaa Mikin johdosta. Teitte oikean ratkaisun, vaikka ikävä varmasti tulee olemaan kauan.
  Kohta teillä riittää uutta säpinää Mortin kanssa.

 32. Kiitos, Tuula. Toivon, että suloisella Mortilla on pitkä ja hyvä elämä.

 33. Kiitos, Sara. Ikävä on ja pahenee vain, kun viikot kuluvat. Onneksi tulee Mortti tuomaan iloa.

 34. Kiitos, Sari. Onneksi, emme. Mikin kohtalo oli todella surullinen ja kaikki tapahtui järkyttävän nopeasti. Alkuun en ihan tajunnutkaan, mitä tapahtui. Oli pienimuotoinen shokki. Nyt on iskenyt ihan järkyttävä ikävä. Mortin tuloa odotan kovasti. Saa kyllä rakkautta. Annan Mortille kaiken rakkauden, jonka olisin Mikille antanut.

 35. Tuntuu, että tuo joulukuu musersi surullisuudellaan kaiken ilon vuodesta. Jäi vain mieleen tuo Mikin poismeno. Vie aikaa, että siitä toivun, mutta onneksi Mortti tulee auttamaan. Kiitos, Minna. Hyvää alkanutta vuotta.

 36. Vuosi olisi ollut hyvä ilman joulukuuta. Joulukuu jäi nyt päällimmäisenä mieleen ja suru sen myötä. Toivottavasti Mortti elää kauan. Kiitos, Outi. Hyvää uutta vuotta.

 37. Itkettää minuakin. Itse asiassa enemmän nyt kuin tuossa välillä. Nyt on todella kova ikävä. Alussa itketti epäoikeudenmukainen Mikin kohtalo ja luopumisen tuska. Sitten tuli helpotus, ettei Mikki kärsi enää. Ja nyt on iso ikävä ja suru. Kiitos, Satu. Pikkutassut tuovat iloa murheeseen.

 38. Kyllä tuo Mikin miettiminen surulliseksi tekee. Nyt en oikein voi katsoa Mikin kuviakaan itkemättä. Mortti tuo lohtua ja iloa ja saa paljon rakkautta.

 39. Kiitos. Suru jäi itselle päällimmäisenä viime vuodesta mieleen.

 40. Paljon on tapahtunut ja Mikin ikävä vain pahenee. Onneksi tulee tuo Mortti. Jännä nähdä, millainen vesseli on.

 41. Ei tuosta helpolla selviä. Minulle ainoa tapa selvitä on ottaa koiranpentu. Muuten saattaisin masentua, sillä suru on suuri ja ikävä kova ja molemmat vain pahenevat. Lemmikit tuovat valtavasti iloa, mutta luopumisen tuska on ihan kamala. Mortti tuo lohtua ja iloa. Saan muuta ajateltavaa. Onneksi.

 42. Kiitos, Beate. Kukkasidonta on ihanaa ja haastavaa. Varmaankin pysyy päätyöni ohella rakkaana harrastuksena ja sivutyönä. Ei ole helpolla taloudellisesti kannattavaa. Onnellista uutta vuotta.

 43. Kyllä tuo Mikin poismeno oli valtava järkytys. Vieläkin olen kuin puulla päähän lyöty. Jotenkin epäuskoinen olo ja valtava ikävä painaa. Pikkuinen saa kyllä rakkautta paljon. Varmasti valloittaa.

 44. Totta. Matot rullalle ja johdot piiloon. Menee aikaa, että vesseli oppii. Juuripa näin. Vesseli parantaa ja lohduttaa.

 45. Enemmän oli iloa, mutta suru jäi mieleeni päällimmäiseksi vuodesta 2018.

 46. Mikki oli mahtava. Osasi vaikka mitä ja oli kuvankaunis. Saattoi olla elämäni koira. Pikkuvesseli tuo iloa ja lohtua. Saa nähdä, millainen mussu on.

 47. Mikki oli huikea persoona ja vei sydämeni ja monen muunkin. Kovasti täällä on ikävöity ja surtu. Kaikki kävi niin äkisti. Pentua odotellaan kovasti tuomaan iloa taloon.

 48. Näin on. Usein on hyvä olla tietämättä, mutta toisaalta jos tietäisi ajoissa, voisiko joitain asioita estää tapahtumasta. Mikistä ei voinut nähdä, että se oli sairas. Peitti sen loppuun asti. Mieli on surullinen, kun ei tiedä, millaisia kipuja Mikillä saattoikaan olla ja emme siitä tienneet ja osanneet auttaa. Pahalta tuntuu. Pentua odotellaan kovasti.

 49. Kiitos! Ratkaisu oli ainoa oikea, vaikka tuntui todella pahalta. Kaikki muu olisi ollut meiltä itsekästä. Mikin on nyt hyvä olla, mutta meillä on valtava suru ja ikävä. Mortti tuo onneksi kohta iloa ja toimintaa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: