Jouluaatto

Jouluaatto

Hei! Jouluaatto meni mukavasti perheen parissa. Äitini ja tätini tulivat meille ja söimme yhdessä jouluaterian. Suurimman osan jouluruuistamme loihti Lappeenrannan Upseerikerhon keittiömestari Ulla Liukkonen. Kyllä oli hyvää. Poika sanoi, että pakko syödä, vaikkei jaksaisi…

Suurin osa ruuista puuttuu vielä pöydästä. Kun ruuat tulivat, unohtui kuvaus!

Kattauksesta puuttuu vielä suurin osa vesialaseista, joita piti odotella tiskikoneesta…

Ruokapöytään tein kranssin, jonka keskelle laitoin led-kynttilän.

Äitini toi meille jälkiruuan ja leivonnaiset ja tätini toi jouluviinit. Minä huolehdin kukkakoristeluista ja kattauksesta. Mies ja lapset tekivät kaikkea. Vain yksi puuttui, tunnelmanluoja Mikki. Nyt oikein huomasin Mikin tärkeän roolin joulunakin. Se viihdytti ”vieraita” sillä välin, kun korjasimme jouluruokia ja astioita pöydästä ja katoimme jälkiruuan. Mikin kanssa teimme illalla perinteisesti ”tonttujen bongaus -kävelyn”. Nyt jäi tekemättä. Tosin flunssakin painaa.

Lopuksi kokoonnuimme olohuoneeseen ja jaoimme lahjat. Sain pukilta lahjaksi kasvohoidon, joka tulee enemmän kuin tarpeeseen!

Jouluohjelmassani on vain möllötystä ja flunssan parantelua. Jahka tästä voimaannun, teen puutarhuriopintojen etätehtäviä. Loppuun vielä Mikin jouluposeeraus vuodelta 2013.

Nuo silmät…

Miten sinun joulusi on sujunut? Mukavaa joulupäivää!

18 thoughts on “Jouluaatto

 1. Kauniin tunnelmallista, ihanaa kun olette porukalla koolla. Ihana joulu ollut teillä, vaikka yksi joukosta puuttuukin ❤️
  Pikaista flunssastatoipumista ja leppoisaa joulunjatkoa!

 2. Voi tuota Mikki-mussukkaa ♥
  Ihan vedet silmissä luin nyt muutaman postauksen: miten liikuttavan ihania pentuja siellä onkaan, ja sylihalikuvia! Pullukoita pikku virtahevonpentuja ♥ Kerkesin jo ihmetellä, miten kummassa teidän poika erottuu tuosta kasasta, mutta sekin asia selvisi 😀 Kyllä aika kuluu hiiiitaaaaasti uutta perheenjäsentä odotellessa.
  Mukava perhejoulu teillä on kumminkin ollut, mutta ensi joulusta tulee niin ihana, kun on pennun ensimmäinen ♥ Tietenkin edesmenneitä rakkaita on aina ikävä, se ei lopu, mutta kyllä lemmikki tekee kodin – ja puutarhan!

 3. Ihana joulutunnelma teillä❤️Kyllä se niin on, että läheiset ihmiset tekevät joulun. Leppoisia välipäiviä, toivottavasti selätät flunssan pian!

 4. Voi Miki ihanuutta. Ikävä näin jouluna on varmasti kova. <3 Sydämellistä joulua. <3

 5. Mikki: laita tämä tonttulakki nyt päähäni, onhan joulu!
  Meidän jouluaatto sujui aika lailla samanlaisissa merkeissä kuin teidän eli vaikka oli vatsa täynnä niin ihan hiukan halusi vielä ottaa lisää.
  Meillä oli lisäksi kaksi pienintä lapsenlastamme mukana joten pakettien availua tehtiin rivakalla tahdilla ja vasta kun kaikki oli avattu niin ruvettiin katsomaan mitä sieltä oikein tuli!

 6. Kiitos, Virpi. Nyt on joutoaikaa potea flunssaa, joten samapa tuo. Mukavaa oli, että äitini ja tätini tulivat. Mukavaa joulunaikaa!

 7. Niinpä. Epäreilu kohtalo oli Mikillä.

  En tuosta menetyksestä hevillä toipuisi, jollei pentu tulisi taloon. Se on minun tapani selvitä. Suloisia ovat pennut. Meidän pennulla on ruskeat korvat, mutta niin on parilla muullakin. En erota, kuka on Mortti, jollei ruskea panta näy. Kyllä puutarhassa tuntuisi tyhjältä, jollei siellä lemmikkiä olisi kaverina. Muutenkin olen aika paljon yksin, jolloin koira on kaverini.

  Mukavaa joulua, Saila.

 8. Kiitos, Teija. Kaipa tuo flunssa joskus loppuu. Joutaapa tässä sairastamaan, kun loma on. Ei minulla ole mitään halua lähteä ulos, kun Mikkiä ei ole kaverina. Mukavaa joulun jatkoa.

 9. Kiitos, Tiia. Ikävä on, mutta minkäs teet. Hyvää joulua.

 10. Joulussa on ihana tunnelma, kun on pieniä lapsia. Meillä on vain aikuisia, joten se on erilaista. Mukavaa joulun jatkoa, Kristiina.

 11. Pikaista paranemista sinulle ja rauhaisaa joulupäivää <3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: