Rakkaista rakkain

Rakkaista rakkain

Hei! Mikki on viime aikoina sairastellut. Käytimme sitä eläinlääkärillä pari viikkoa sitten ja lääkärin mielestä Mikki oli vilustunut. Lääkäri kuunteli sydämen ja keuhkot ja otettiin verikoe. Tulehdusarvo ei ollut koholla. Mikki köhi ja puuskutti. Hoidoksi Mikki sai kipu- ja yskänlääkettä.

Eilen mieheni vei Mikin uudelleen lääkäriin. Nyt oli eri lääkäri. Mikin tulehdusarvo oli 40, siis jonkin verran koholla. Otettiin keuhkoröntgen. Keuhkoissa on erittäin voimakasta tiivistymää rintaontelossa, erityisesti rintaontelon etuosassa/mediastinumin alueella. Myös rintaontelon takaosan keuhkokudoksessa epänormaalia tiiviyttä kauttaaltaan.  Keuhkoputken sijainti on noussut, ts. keuhkoputken alla on todennäköisesti massamuutos, joka nostaa keuhkoputkea epänormaaliin asentoon. Löydökset viittaavaat kasvainsairauteen, sillä tulehdustilassa CRP olisi selkeästi voimakkaasti koholla. Leuanalusimusolmuke on suurentunut. Diagnoosi: todennäköinen mediastinumin lymfooma tai muu kasvainsairaus, lisäksi todennäköinen kiveskasvain. No, se patti kiveksessä on ollut vauvasta asti, mutta ehkä se on muuttunut. Jos teistä lukijoista joku on eläinlääkäri, onko Mikillä mitään toivoa? Tilaanko huomiseksi viimeisen lääkäriajan, jottei rakastakin rakkaampi ystäväni joudu kärsimään? Sitä en missään tapauksessa halua. Todellista rakkautta on osata luopua, jos ystävä kärsii.

Eilen poika toi Mikille paketin vaniljajäätelöä. Se on lettujen, juuston ja lasagnen lisäksi Mikin suurta herkkua. Hyvin maistui. Mitään kovempaa syötävää Mikille ei voi antaa, sillä sitä alkaa yskittää ja oksettaa. Norminappuloita pehmeinä ja purkkilihaa voi syödä. Innostua se ei saa, tai meinaa läkähtyä. Mikillä on kuumetta.

Enimmäkseen Mikki makoilee tuossa eteisen lattialla lempipaikallaan.

Aamulla Mikki oli puuhellan sytytyspuuhissa mieheni kanssa normitapaan.

Ylväänä se istui ja odotti aamuruokaansa.

Mikki kuunteli tarkkaavaisena, kun mies lähti viemään lippua salkoon.

  Ovatko tässä viimeiset puutarhakuvani Mikistä? Lipunnostossa se tarkisti takapihan tilanteen.

Ovatko nuo tassunjäljet kohta muisto vain?

Viimeiset poseeraukset?

Pihalta suoraan keittiöön odottamaan palkkiota ulkoilun päälle. Sen se haluaa aina, vaikka olisi pihalla minuutin.

Mikki on ystävä, joka luottaa meihin. Teemmekö oikean ratkaisun?

Sydän vuotaa verta.

Yritän varastoida Mikin tuoksun ja pehmeyden mieleeni. (Selfie Mikin kanssa vähän tärähti..) Voin kertoa, että tuo hurmuri vei sydämeni. Kaikesta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää! Mikille se on luultavasti viimeinen, ehkä kaikista päivistä.

81 thoughts on “Rakkaista rakkain

 1. Suukko ja halaus Mikille, ,ihanalle koiralle jonka puutarha touhuja on ollut ilo seurata. Voimia teille päätökseen, ja sydämestä lähtevä halaus.

 2. Kiitos, kosotäti. Suru on suuri. Tuntuu, että pää halkeaa itkemisestä ja surusta. Niin rakas Mikki on.

 3. Voi miten surullista. Muistan miten vaikeaa oli kun omasta kultaisestanoutajaisestamme jouduimme luopumaan. Voimia teille <2

 4. Ihania kuvia laitoit Mikistä. On vaikea tietää onko jo oikea aika,mutta se mitä kuvista näen ja miten Mikki on vielä mukana touhuissa,kertoo että hänellä on vielä elämänhalua eikä niin paljoa edes kipuja. Se patti kiveksissä jos on kerran ollut aina,en kiinnittäisi siihen huomiota. Ja kun voi liikkua,käy pissalla,syö ja on rauhallisen oloinen, ehkä voit seurata vielä oloa. Me voidaan omia eläimiämme auttaa myös loppumatkassa, mutta kuten myös ihmisillä ennustetta on vaikea antaa ja siten pitää oloa,vointia,seurata. Aina voit myöhemminkin viedä jos olo huononee. Näin ajattelen minä ja näin olen tehnyt omien koirieni kohdalla,sekä kissojen. Voinnin mukaan.Uskon että näet Mikistä kun se oikea aika on. En ole eläinlääkäri,mutta syövistä tiedän paljon ja omista kokemuksista eläinten kanssa. Voimia teille ja hyvää itsenäisypäivää!

 5. Nämä eläinystävät on niin rakkaita ja huoli heidän terveydestään on yhtä suuri kuin minkä tahansa lähimmäisen. Toivotaan, että tulee hyviä ja terveitä päiviä vielä ❤️

 6. Valtavasti voimia raskaaseen päätökseen�� muistan niin tuon puristavan surun parin vuoden takaa kun piti tehdä se kaikkein vaikein päätös, rakkaimman ystävän parhaaksi. Teillä on monta ihanaa yhteistä hetkeä joihin voit muistoissasi palata. Juuri vein kynttilän puutarhuriystäväni paikalle likusterisyreenin viereen. Suukko Mikille ja valtava voimahali sinulle ja koko perheelle��

 7. Kiitos. Luulen, ethä viemme Mikin huomenna. Roopea, ensimmäistä koiraamme, emme raaskineet lopettaa ajoissa, vaan se leikattiin. Kuoli sitten yöllä kotiin tuskaisena ja oksensi verta. Täällä ei pääse yöllä eikä viiklnloppuna eläinlääkäriin. En halua Mikkn kärsivän. Nyt se on ok, jos makoiled rauhassa. Jos innostuu vähänkin, näyttää tukehtuvan. Pakko päästää rakkaasta irti.

 8. Kiitos, Maiju. Ei niitä valitettavasti taida enää tulla. Ikävä on jo nyt. Onneksi on ihania muistoja.

 9. Kiitos. Olen tässä huomannut, että Mikillä on valtavasti ystäviä. Se lämmittää ja lohduttaa.

 10. Voi! Tunnnen tunteesi, meillä on jätetty kaksi berniä sydämiin. Mikin ilmeistä ja katseesta huokuu jäähyväisilme. Samanlaista oli meilläkin viimeisinä päivinä. Ratkaisu sateenkaarille päästämisestä ei ole helppo. Blogisi kuvien kautta Mikki jää kaikkien hyviin muistoihin. Toivotaan kuitenkin vielä parempia päiviä Mikille.

 11. Sinä tunnet ja tiedät mikä on oikein. Kaikkea hyvää ja rauhaisaa matkaa kun sen aika on.

 12. Kiitos. Luulen, että huomenna saattelemme Mikin matkaan. Vastassa on paljon ihania koirakamuja.

 13. Kyyneleet nousivat silmiini tätä lukiessani. Meillä oli sama edessä kesällä 2017, jolloin saattelimme rakkaan havannan koiramme sinne, missä ei ole kipuja.
  Olette suuren ja vaikean ratkaisun edessä. Voimia koko perheelle.

 14. Rakkaasta ystävästä luopuminen on raskasta, voimia?

 15. Kiitos, Marjatta. Huomenna mennään klo 10.20. Tilasin juuri ajan.

 16. Voi Surkeus! Onpa teillä murheiset ajat, jäähyväisten päivät. Koko sydämestäni toivotan voimia teille!

 17. Rakkaasta lemmikistä luopuminen on aina raskasta, ja aina sitä pohtii, milloin on oikea hetki tehdä se päätöksistä raskain. Mutta jotenkin sen sitten vain tietää.

  Aiempi koirani sairastui keuhkosyöpään 5-vuotiaana. Eläinlääkäri antoi sille elinaikaa kolme kuukautta, mutta herra porskutteli kuitenkin vielä kaksi hyvää vuotta seurassamme. Välillä oli joitain huonoja päiviä, mutta muuten hän eleli täysin normaalisti. Kunnes sitten eräänä päivänä ruoka lakkasi maistumasta eikä lenkillekään enää suostunut lähtemään. Silloin tiesin, että nyt oli aika. Päätös oli raskas, mutta kun tiesin hetken olevan oikea, se helpotti luopumista.

  Voimia teille tänä vaikeana aikana ja Mikille ihania viimeisiä hetkiä rakkaiden parissa <3 Olette ajatuksissani.

 18. Voi tiedän tunteen ? jaksamisia teille ja kaikesta surusta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää,

 19. Voi pientä rakasta Mikkiä ♥ Voimia suureen suruun ja vaikeiden päätösten tekoon ♥ Järkyttynyt ja surullinen olo täälläkin, ei tällaisesta toivu hyvään hetkeen. On nämä mussukat niin rakkaita.

 20. On kyllä todella surullista? Kamala päätös edessä mutta viisaasti ajattelet eläinystävän kärsimyksestä. Voimia koko perheelle?

 21. Voimia sinne teille! Meilläkin kaksi aikaisempaa koiraa (tosin aiuisena meille tulleet) jouduttu lopettamaan sairauden takia aiemmin..ja myös kissoja…on se aina surullista ja ikävä jää.

 22. Voi hyvänen aika tuota Mikin kohtaloa, jaksamista teidän perheelle. Nää on rankkoja luopua rakkaista lemmikeistä, minäkin olen kolme koiraa joutunut hautaamaan ja viisi kissaa,tuntuu etten uskalla koiraa enää ottaakkaan kun se luopuminen on niin rankkaa. Kaikesta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää 🙂

 23. Ihan hirveästi voimia Satu. Kyllä te sitten tiedätte kun aika on. <3

 24. Kuten facebookissa sanoin: teet aivan oikein, jos päästät parhaan ystäväsi tuskistaan. Olen sitä mieltä, että mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Moni koira yrittää peittää kipunsa. Itsekin mietin edellisten koirieni kohdalla, että olisiko pitänyt viedä aikaisemmin piikille. Ihan kurkkua kuristaa, kun luin postauksesi. Yritähän jaksella ja tee se ratkaisu, jonka parhaaksi näet.

 25. Minäkin näen Mikin silmistä jäähyväisilmeen, aivan saman mikä oli meidän Nupullamme hetki ennen kuin se kuoli leikkauksen jälkitilaan. Tuosta ilmeestä minulla on kuva kehyksissä. Sydäntäni raastaa tilanteenne. Voimia!

 26. Kiitos. Huomenna Mikki lähtee viimeiselle matkalle. Ruoka maistuu, mutta Mikki oksentaa sen lähes heti. Ei oikein pysty tekemään mitään, kun henki salpautuu. Aika on tullut. Sydän särkyy, mutta minkäs teet.

 27. Kiitos. Mikkiä odottaa siellä jossakin rakkaita kavereita.

 28. Kiitos, Saila. Suru ja järkytys ovat valtavat. Sydäntä särkee ja pää räjähtää itkusta.

 29. Kiitos. Pakko ajatella rakkaan parasta. Omat tunteet ja suru on vain nieltävä ja tehtävä rakkaalle ystävälle viimeinen palvelus.

 30. Ikävä on jo nyt. Ei tule enää uutta puutarhakesää Mikin kanssa. Onneksi on onnelliset muistot.

 31. Kiitos. Minä haluan mahdollisimman pian koiranpennun. En tästä muuten hevin toivu. Mikkiä en unohda ikinä. Kaikki koiramme ovat olleet valtavan rakkaita, mutta Mikkk.. ??

 32. Kiitos, Jonna. Se on huomenna klo 10.20. Pitää vain selvitä. Viemme Mikin koko perhe yhdessä ja rakasta ei jätetä yksin.

 33. Kiitos. Huomenna mennään ja tassusta pidetään viimeiseen hengenvetoon. Mikki ei jää yksin.

 34. Tätä oli surullista lukea. Meidän perheen ensimmäisen koiran viimeisistä päivistä on kulunut jo yli 11 vuotta, mutta silti muistot palaavat pintaan aina välillä. Voimia teille ja hellä silitys Mikille <3

 35. Suru on sanoinkuvaamattoman suuri. Ikävä on jo nyt. Ei tulee enää yhteistä puutarhakesää. Mikki on ollut rinnallani kuusi kesää. Tehnyt kymmentuntisia päiviä. Poseerannut, esitellyt tuotteita, ollut kaverina, luottoystävänä. Sydäntä särkee. Kiitos, Minna.

 36. Voi, miten surullista. Lämmin halaus niin Mikille kuin teillekin.

 37. Voi Satu, tiedän tuon tuskan! Olen niin pahoillani, mutta joskus nämäkin asiat on kohdattava ja teette aivan oikean raskaan päätöksen rakkaudesta. Halaukset teille❣️

 38. Voi miten ikävä uutinen. Rakkaasta perheenjäsenestä on sydäntä raastavaa ja vaikeaa luopua.

 39. Kiitos, Johanna. Sydäntä raastaa, mutta aika on tullut luopua rakkaasta ystävästä.

 40. Voimia suureen suruun❤
  Rakkaasta perheenjäsenestä luopuminen on tuskaa, mutta onneksi muistot jäävät.

 41. Itku tuli tätä lukiessa, voi Mikkiä <3 Voimia teille kaikille!

 42. Rakkaasta on raskasta luopuo, mutta on rakkautta irtipäästäminen, kun sen aika on.

 43. Kiitos, kaima. Olen itkenyt koko päivän, vaikka olen yrittänyt itkua pidätellä Mikin vuoksi. En tajua, miten selviän huomisesta. Ihan kamalaa. Tuo mussu on käsittämättömän rakas. Luulin, että meillä olisi vielä monta yhteistä vuotta ja puutarhakesää. Ei ole. Huomisaamuna kaikki loppuu.

 44. Kiitos, Outi. Tuo lemmikki on niin rakas, että antaisin mitä vain, että sen voisi pelastaa. Vaan ei voi. Kavala, kamala syöpä. Vie parhaan ystäväni.

 45. Pakko päästää. En kestä katsoa rakkaan kärsimystä. Tänä iltana se halusi hyvällä halulla syödä ja tuli paha olo. Aristaa makuulle käymistä, koska sattuu. Haluaisi leikkiä ja on kantanut minulle kaikki lelunsa. Henki salpaantuu leikistä. Ihan kamalaa. On saanut kipulääkettä. Huomenna Mikin kivut loppuvat. Minulla ne vasta totisesti alkavat.

 46. Voi kuinka surullista.
  Tulee aivan liian vahvasti mieleen, kuinka jouduimme luopumaan appivanhempien mäyräkoirasta syyskuussa. Hänen on ollut meidän hoidossa pidempään ja kunto romahti aika yllättäen ja oli aika jättää hyvästit.

  Voimia

 47. Kiitos. Rakkaasta lemmikistä luopuminen on kovaakin kovempi paikka. Pistää harkitsemaan, haluanko uutta. Mikään eikä kukaanhan ei Mikkiä ikinä korvaa, eikä tuo takaisin. Koiranpentu on kyllä toisaalta paras terapeutti. Mutta tämä luopuminen, vallankin, kun se tulee yllättäen ja ihan liian aikaisin, on ihan kamalaa. Sydäntä koskee.

 48. Voi Satu, sydän tässä tuntee tuskaa ja se tuntuu pakahtuvan. ❤️
  Me kuitenkin voidaan tehdä lemmikillemme viimeinen palvelus ja antaa kaikelle kivulle ja kärsimykselle lempeän päätöksen ja levon.
  Voimia teille! ❤️

 49. Rakkautta on tosiaan luopua, ettei toinen joudu kärsiään <3
  Voimia sinne teille kaikille <3

 50. Voi Mikki-pientä! Näyttää varsinkin ekassa kuvassa tuo katse olevan pohjattoman surullinen. Sellainen olo tuli minullekin, kun tämän luin. Voimia huomiseen, olen samanlaisen päätöksen joutunut aikoinaan kissani kanssa tekemään eikä se todellakaan ole helppoa. Mutta eläimen kärsimystä ei kestä katsoa, joten suurin rakkauden osoitus on, että itse pystyy luopumaan silloin, kun aika on tullut. Halauksia sinulle ja rapsutuksia Mikkille!

 51. Ihan itku tässä tulee ,..paljon haleja Mikille ja hyvää matkaa sateenkaarisillalle ja teille haleja ,voimia suureen suruunne.

 52. Lukiessani tätä on aikaa enää hyvin vähän. Ratkaisu on sydäntäsärkevä, Mikki on ollut niin oleellinen osa puutarhaanne ja blogiasikin, mutta ennen kaikkea rakas perheenjäsen. Voimia tähän päivään ja iso halaus 3>

 53. Kyllä sydän pakahtuu. Nyt Mikki on paremmilla niityillä ja enää ei ole kipua. Kiitos, Molley.

 54. Enää ei ole kärsimystä. Suru on meillä, mutta Mikillä on hyvä olla. Kiitos, Sari.

 55. Surusilmä tosiaan. Kiitos. Viimeinen palvelus Mikille on nyt tehty.

 56. Voit arvata, että itketty on. Mikki lähti matkaan pusujen ja halien saattelemana. Tassusta pidettiin ihan loppuun asti.

 57. Sydäntä särkee. Lääkäri sanoi, että oikean ratkaisun teimme. Mikin vointi oli jo päivässä huonontunut huomattavasti. Ärhäkkä syöpä siis. Mikki jätti ison aukon.

 58. Kiitos, Manna. Kyllä ilo Mikin silmistä oli jo kadonnut, vaikka häntää se heilutti viimeiseen hetkeen asti.

 59. Voimia suureen suruun <3 Hyvä ettette viivytelleet väistämätöntä.

 60. No nyt löysin selittävän postauksen?eli näin äkkinäinen juttu. Onneksi tosiaan ette jättäneet Mikkiä kärsimään viimeiseen asti.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: