Jösses!

Jösses!

Hellou! Tuli sitten äsken vettä. Loppui kuivuus kertaheitolla. Ja saatiin rakeitakin. Ihan reilusti ja kunnon kokoisia.

Ainoastaan yksi meidän perheessä osasi iloita ”lumesta”. Mortti.

Meillä on paikallinen Venetsia. Puutarha tulvii. Taitaa kyllä tulvia koko Lappeenranta.

Katoksessakaan olevat kasvit eivät olleet rakeilta turvassa.

Itäpolku

Etupiha

Takapiha

Vesiallaskin sai vettä. Ihan reilusti.

Onneksi en ehtinyt vaihtaa paviljonkiin ostamaani uutta katosta. Tuo vanha rei’ittyi puhki. Samoin grillipeite.

Suurimman osan kesäkukista ehdin pelastaa. Kukkakärryt selvisivät kasvarissa ja Lillevillan kesäkukat olin ottanut Lillevillaan sisälle.

Pionit…

Nyt on luvattu puolitoista viikkoa sadetta joka päivälle. Märkänee varmaan koko puutarha.

Jahka sää  sallii, ei tarvitse miettiä, mitä tekisi. Olen kyllä todella iloinen, etten osallistu Avoimiin puutarhoihin!

Vartissa kaikki voi muuttua.

Jep! Tällaiseen myrskyyn ei puutarhamme aiemmin ole joutunut. Onneksi puita ei kaatunut. Harrastushan tämä puutarhanhoito on ja onneksi elanto ei ole siitä kiinni. Harmittaa kuitenkin.

44 thoughts on “Jösses!

 1. Herranen aika mikä myrsky teillä on ollut. Instassa jo katsoin että tavaton määrä rakeita. Tuo kuva missä raparperin lehdet on kuin raadeltu kertoo varmaan kaiken vallitsevasta tilanteesta. Toivotaan etteivät ennusteet ihan pidä paikkaansa tai että vettä tulee kohtuudella. Tuntuu että sää menee nykyään vaan äärilaidasta toiseen.

 2. Voi hyvänen aika mitkä sateet ja pyryt sinne on iskeytyneet. Kurja juttu puutarhaa ajatellen, kun tietää miten kaunista oli ja elpyyhän se toki vaikka työtä taas vaatii. Tsemppiä. Onneksi kaikki on kuitenkin suht'koht paikoillaan, eikä mitään trombia tullut, mutta aivan hirvittävät tuhot siellä Lpr:ssa on muutenkin. Koira oli silti niin hauskan näköinen, mahtava miten jaksat nähdä positiivisen puolen tässäkin asiassa ?

 3. Voi ei, näyttää kyllä kurjalta! On se kumma, että sadetta ei voi tulla tasaisesti. Joko ei sada viikkokausiin tai sitten sataa niin, että koko puutarha on vaarassa menehtyä 🙁 Toivotaan, että säätiedotus on väärässä ja sadetta ei tule niin paljon, kun on uhattu. Eihän me tietenkään näille ilmoille mitään voida, mutta harmittaa silti. Halaus sinulle, Satu!

 4. Kylläpä puutarhasi joutui kovan myrskyn kohteeksi! Kyllä varmasti harmittaa. Voi niitä joilla pitäisi sunnuntaina olla piha auki ja sai tämmöisen yllätyksen pihalleen!!
  Kasvit toipuvat kyllä, mutta eivät kaikki kukoista varmaankaan enää tälle kesälle, esim, kuunliljojen lehdet on menetetty. Kovaa on rakeet tulleet, kun grillinsuojakin hajalla!!!
  Sulla kova siivousurakka tiedossa.
  Taimitarhoille kova isku, jos kaikki ovat olleet taivasalla….

 5. That is heartbreaking – I have never heard of snow before at this time of year. Hope that when the sun soon reappears and that all of your flowers perk themselves up again.

 6. voi hurja minkä raekuuron olette niskaanne saaneet! totta, hetkessä voi kaikki muuttua ja unelmat painua maan tasalle. tääl ollut yksi kesän kauneimmista päivistä, lämmintä ja niin vieno leppeä tuuli pitänyt pihasta itikatkin loitolla. olimme iltauinnill, vesikin oli samettisen pehmeää ja lämmintä. sadetta tänne kaivattaisiin, kohta varmaan pihakaivostakin loppuu vesi.
  sinulla ei kyl ole puutetta tekemisestä, puutarhan siistimisessä kyl kuluu paljon aikaa. onneksi et ollut ehtinyt vaihtamaan uusia suojia ja olit saanut kesäkukat otettua suojaan.
  toivotaan, et heinäkuussa saisimme kauniitakin ilmoja ja sadetta kohtuullisesti!

 7. No jösses sentään, onpa teillä ollut sää siellä!! Me ollaan saatu nauttia lämpimästä, mutta tiedäppä mitä edessä ?

 8. No jopa on sää teillä tempaissut kuivuuden menemään, On kasvit kyllä vähän kärsineet, mutta vielä ne siitä piristyy. Ainakin niin toivon kauniin pihasi kohdalla.
  Kaikesta huolimatta, hyvää heinäkuuta!

 9. Voi kamala mikä raekuuro! Toivottavasti ei tule enää muita, niin kasvit ehtivät vielä toipua.

 10. Hurjan raekuuron uhreiksi olette joutuneet! Meille päin noita myrskyjä on vasta luvattu. Toivottavasti ei ihan noin rajuna tule!

  Pari vuotta sitten täällä päin oli samanlainen raekuuro. Silloin mansikan-, salaatin- ja kaalinvieljelijät menettivät koko kesän satonsa.

 11. Voi hurja ja kurja sentään :(. Ja vähän (paljon) pelottaa ajatus siitä, mitä meillä vielä on edessä, jos ilmastonmuutosta ei saada hillittyä.

 12. No huh huh, hirmuista tuhoa aiheuttaa raekuuro tähän aikaan vuodesta! Voi sinua ja kasviparkoja.
  Täällä alkaa olla niin kuivaa – viime yönä ja tänään piti sataa, mutta toistaiseksi on tullut ehkä millin kymmenesosa – että jos sinne tulee liikaa vettä, voisi osan siitä laittaa tulemaan tännepäin.
  Voimia tuhojen jälkien korjaamiseen ♥

 13. Apua mitä jättikuulia oikein teille on tullut taivaalta ja tehneet tuhojaan, ai kamala! Mortti on kyllä niin komea. <3

 14. Huh mikä raekuuro teillä on ollut! Varmasti harmittaa ihan vietävästi. Vesisade on sinänsä ihan hyvä juttu, mutta mitä varten noita rakeita tarvitaan.. ne ovat kyllä ihan omiaan tuhoamaan kasiven lehtiä. Toivottavasti kasvit piristyvät pian!

 15. No tulipa ikävää jälkeä. Varmasti harmittaa ja paljon. Täällä sateet ovat kiertäneet asuinpaikkamme hyvin pitkään täysin. Kuumuudessa ja pitkäkestoisissa helteissä etenkin nurmikko on kärsinyt pahasti. Nyt alkoi viimein satamaan, mutta ainakin toistaiseksi sade on hyvin laimeaa.

 16. Voi hurja! Melkein tässä pääsi itku itseltäkin noita kuvia katsellessa. Pari-kolme vuotta sitten heinäkuun puolivälissä satoi meillä n.1,5-senttisiä rakeita ja nekin saivat hirmuiset tuhot aikaiseksi. Teillä taisi olla kuvista päätellen vieläkin isompia. Toivottavasti edes osa ennustetuista sateista ei tulisikaan teille, jotta ei kaikki tosiaan märkänisi. Mortilla sentään taisi olla kivaa, hauskat kuvat 🙂

 17. Herran jestas millä voimalla sade ja rakeet ovat tulleet, että repivät kankaitakin rikki, huh huh. Täällä satoi ja ukkosti monta tuntia aamusta, mutta nyt ei ole pariin tuntiin enää satanut. Toivottavasti ei nyt tuota toista viikkoa sada sielläkään!

 18. Voi kamala mikä myrsky! Meillä taas on niin kuivaa, että maa halkeilee. Vettä ei ole tullut aikoihin kunnolla. Hirveitä nämä ääriolosuhteet – joko on hirvittävän kuumaa ja kuivaa tai sitten sataa ihan tulvimalla. Voimahali sinulle!

 19. Kun kuulin vanhemmiltani raekuurosta, joka teki tuhojaan, ajattelin sinun pihaasi, asutte niin lähellä.. ja niinhän siinä sitten kävi! Ihan kamala menetys puutarhaharrastajalle ja kaikille omien puutarhojen omistajille. Olivat kuulemma luumujen raakileet ja viinimarjat tipahdelleet saman tien. Onneksi kesää on vielä jäljellä ja monet kasvit korjaavat itseään, ja onneksi sait kesäkukkia suojaan.

 20. Ei voi muuta sanoa kuin että hui kauhistus! 😮 Jännä nähdä miten puutarha tästä elpyy ja mitkä on menetettyjä. On kyllä ollut kova, raparperit ja grillin suojus veti kyllä ihan sanattomaksi. 😮

 21. Uutisissa hehkutetaan ukkosia ja jättisateita… ovat täyttä totta?, näköjään. Meidät sateet tehokkaasti taas ovat kiertäneet.
  Harmi kaunista pihaasi ja kovaa vaivannäköä?

 22. Uskon, että harmittaa. Lappeenrannan tilannehan on ollut esille mediassa varsin laajasti, eikä ihme. Toivottavasti luonto korjaa omiaan.

 23. Juu, ilmoja on pidellyt. Vielä on saatu lisää rakeita ja vettä.

 24. Kiitos, Irja. Pakko on yrittää jotain positiivista löytää, mutta kyllä eilen itku pääsi, kun tajusin, mikä tuho ja siivousurakka on.

 25. Kurjaa on. Kyllä nyt sade taas hetkeksi riittäisi. Kiitos, Heidi.

 26. Juu, myrskynsilmässä olimme. Siivottavaa riittää…

 27. Yes, it is! That snow is ice balls. Hails can make a lot of destroy. I'll have a lot to do in our garden. Lots of buds are gone. I´ll have to rake and cut some perennials down. Yesterday, I spent five hours cleaning our front yard. I couldn't do more, because it began to rain..

 28. Hetkessä kaikki on toisin. Alkaisi jo tuo sade riittää toistaiseksi. Viime yönnäkin satoi kaatamalla.

 29. Meilläkin oli tähän asti lämmintä. Ei ole enää.

 30. Eivät kaikki piristy. Kuunliljat ovat tältä kesältä aika menetettyjä, liljojen nuput menivät, ritarinkannukset katkesivat yms. Kiitos!

 31. Raekuurot ovat syvältä. Ei noista osa tule enää tänä kesänä piristymään.

 32. Meilläkin oli nurmikko keltaisena, mutta ei ole tämän jälkeen. Nyt sataa joka päivä.

 33. 2 – 3 cm:n kokoisiakin rakeita oli ja jäljet ovat sen mukaiset. Morti osaa iloita kaikesta.

 34. Vanhoja nuo kankaat jo olivat, mutta siltikin..Alkaisi taas vesi jo riittää ja aurinkoa kaivattaisiin.

 35. En ole edes käynyt katsomassa luumupuutamme, joka oli täynnä raakileita. Kerrankin olisimme saaneet paljon pensasmustikoita, mutta ainakin puolet niiden raakileista putosi. Osa kesäkukista pelastui, ihan kaikki eivät.

 36. Toivotaan ja minä korjaan loput. Suuren osan säkkiin ja kaatopaikalle, kun ei enää heinähäkkeihin mahdu.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: