Havuja prkl!

Havuja prkl!

Heips!

Käytänpä muinaista Marjo Matikaisen sanontaa otsikoinnissani.

Eilinen meni havujen kärräyksessä ja siirtelyssä. Yritän rakentaa näkö- ja meluvallia parantaakseni Mortin (ja omaakin) henkistä jaksamista.

Teen työtä ammatikseni yläkoulussa nuorten parissa ja teinit ovat ihan parhaita. Ja muutkin lapset ihan ok…, ainakin välillä ;O). Meillä on tuossa aidan vieressä naapurin puolella trampoliini. Hyvää liikuntaa ja ulkoiluahan siinä saa. Mutta ne äänitehosteet. Mortti ei vain voi ymmärtää, miksi joku hyppii ja vallankin kiljuu tunnista toiseen. Mortti ryntää aidalle haukkumaan, sillä joku hätähän siellä varmasti on. No, ei ole.

Usein käy niin, että Mortin on mentävä sisälle. Sydäntä särkee, kun joudun ihanan puutarhakaverini lähettämään sisälle ja itse jään pihatöihin. Sitten Mortti istuu surullisena ikkunassa. Mitä voin tehdä? Juu, koiraa voi kouluttaa.

Jos mies on kotona, Mortti tulee pois ja on hiljaa. No, minä olen sellainen pehmeä tapaus tuon koirapalleron suhteen ja nyt sitten maksetaan siitä hintaa. Mortti ei siis vaikene minun komennoistani. Tai ehkä vähäksi aikaa, mutta ryntää uudelleen, kun taas kiljutaan.

Niinpä rakennan rajavyöhykettä. Ääntä se ei vaimenna, mutta Mortti ei pääse aidalle huutelemaan. Valitettavasti olen pari kertaa tavoittanut ko. muksut härnäämästäkin Morttia. Se ei vetele ja olen huomauttanut asiasta.

Niinpä, eilen siirtyi marjakuusi, kolme tuijaa, suviruusu, pari angervoa. Istutin myös villiviiniä. Odotan nyt ripeää kasvua.

Vaan mikä neuvoksi tuohon kasvihuoneen ja syreeniaidan väliseen aukkoon? Siitä on Mortin hyvä rynniä aidalle. Istutin siihen pari pensasta lomittain, mutta kasvu vie tovin.

Sama ongelma on tuossa omenapuun kulmilla, jonne istutin puistoruusu Ilon.

Haluaisin tehdä näitä rajauksia kauniisti ja tyylikkäästi ilman että tulee koiratarhan fiilistä. Eipä ole helppo nakki. Onko ideoita?

Joko olet osallistunut blogini äitienpäiväarvontaan? Jollet, pääset arvontaan tästä.

Mukavaa keskiviikkoa!

8 thoughts on “Havuja prkl!

 1. Ihana tuo viitoittaja. Oletko tehnyt itse?
  Olen vastaavantyyppistä miettinyt pihalle, mutta en ole keksinyt, miten sellaisen saisi kätevästi tehtyä.
  Mortille mukavia pihahetkiä!

 2. Voi Morttia! Kovin on loukkaantunut ilme toisella <3
  Toivottavasti nämä kasvien laitot tuohon esteeksi nyt auttavat.
  Kivaa iltaa sinulle Satu <3

  1. Kyllähän siinä paha mieli tulee. Vielä pitäisi jotain estettä keksiä. Kiitos, Outi. Mukavaa torstaita.

 3. No voi mahdoton. Ymmärtäähän sen hauskanpidon, mutta Morttia ei saa tahallaan härnätä!
  Minä puolestani auoin päätäni teineille, jotka olivat tulleet vanhempiensa kanssa mökille viikonlopuksi ja tylsistyneinä ajoivat mopoilla ees taas noin 15 kertaa päivässä. Toinen oikein kaasutti, vaikka olen pihani kohdalle tehnyt kyltin, että täytyy ajaa hitaasti, sillä on kissoja. Niistä mopoista pääsee kyllä sellainen pärinä, että kissan täytyisi olla kuuro, jotta olisi vaaraa jäädä alle… mutta se jatkuva pärinä olikin hemmetin rasittavaa.
  Toisaalta muistan itse teinivuosista vanhempien kanssa purjehdusreissuilla pohjattoman tylsistymisen.
  Toivottavasti tulee melu- ja näkösuoja ja pian!

  1. Osaa ne teinitkin välillä koetella. Ja isommatkin, kun kaahaavat moottoripyörillään. Olen ihan neuvoton, mitä tuohon rajaukseksi keksin. Ei ole kiva, jos Mortti menee aidalle haukkumaan, eikä se, että pitää mennä sisälle.

 4. Mortti haluaisi teinien kanssa tramboliinille hyppimään tai ainakin kannustaa muksuja pomppimaan. Harmi, jos ipanat kiusaavat koiraa. Voisiko aukkopaikkoihin laittaa väliaikaisesti vihreästä aitaverkosta esteet. Itse olen virittänyt vastaavia peurojen kulkua estämään. Sulaan maahan verkon voi kiinnittää paksummalla kasvituella, jolloin sen saa helposti ja nopeasti halutessaan pois. Vihreä aitaverkko naamioituu värinsä puolesta hyvin puutarhamaisemaan.

  1. Nuo lapset ovat vasta alakouluikäisiä. Eivät varsinaisesti kiusaa, mutta välillä joku voi innostua härnäämään haukkumalka, kiljumalla tai ravaamalla edestakaisin aidan toisella puolella. Sellaista huomiohakuista käytöstä.

   Löysin Pinterestistä hyviä ideoita. Jahka tilipäivä koittaa, vie tieni rautakauppaan. Niin ja miestä pitää taivutella..

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: