Tehokas pihapäivä & tyhjää lyö

Tehokas pihapäivä & tyhjää lyö

Hellurei!

Eilen meillä oli Mortin kanssa ihana puutarhapäivä. Olimme koko päivän pihalla ja saimmekin aikaan paljon.

Leikkelin istutusalueitten reunuskasvit siisteiksi. Siinäpä olikin hommaa. Yläkuvassa ennen ja alapuolella jälkeen leikkauksen. Leikkasin myös länsipihan villiviiniä, joka kasvaa aitaa vasten. Enää on muutama metri sitä urakkaan jäljellä.

Vanhoja sipulikukkia näyttää nousevan mukavasti. Yhtään kukkasipulia en tuonne takapihalle istuttanut.

Paljon siistimmälle näyttää, kun kuivuneet reunuskasvit on siistitty.

Alla suuri rakkauteni. Balkaninvuokot.

Eilen oli räkättirastas lentänyt päin Lillevillan oven ikkunaa ja kuollut. Oli lintutarratkin, vaan ei auttanut. Pistin oveen roikkumaan tuulikellon, jotta ruumiita ei tulisi.

Miehen piti tilata tuohon kasvihuoneeseen uudet lasit Kivikankaalta, vaan ei ole homma edistynyt. En tiedä, kummassa päässä vika on. Voipi olla meidän päässäkin. Aika rumat nuo muovit ovat.

Ihan lyö tyhjää. En ole keksinyt ratkaisua tuohon edellisen postaukseni ongelmaan. Tein väliaikaisen hirveän virityksen tuohon kasvihuoneen taakse, mutta se ei todellakaan voi jäädä ja toinen reuna on vielä auki. Pitänee etsiä ideoita Pinterestistä.

Minulla on tapana herätä yöllä tasan kello kolme. Sitten valvon kaksi tuntia ja koko maailma tuntuu synkkääkin synkemmältä. Onko muilla tällaista ongelmaa? Viime yönä katselin kännykkää ja näytti olevan kaksi astetta pakkasta.

Onneksi perheen hyötytarhuri on harsottanut viljelyksensä.

Ensimmäistä kertaa vuosikausiin näyttäisi siltä, että keisarinpikarililjassa on nuppu tuloillaan. Saapa nähdä, kukkiiko. Sitä ihmettä ei vielä tällä tontilla olla nähty.

Jahas. Tänään olisi siivouspäivä ja hammaslääkärillä juurihoitoa tiedossa. Mietinnässä on myös tuo puutarhan ongelman ratkaisu. Siinähän sitä ohjelmaa onkin.

Mukavaa torstaita!

6 thoughts on “Tehokas pihapäivä & tyhjää lyö

  1. Mukavaa torstaita sinnekin! Ihanasti siellä näyttää sipulikukkien lehtiä nousevan.

  2. Tänäänkin oli ihana ulkoilusää. Olin iltapäivästä ulkona pari tuntia ja nyt kasvot on ihan päivettyneet ja tuliset…onneksi olin muistanut aurinkosuojan.
    Kaunista iltaa sinulle Satu <3

    1. Kiitos, Outi. Meillä satoi lunta ja paistoi aurinko eilen vuorotellen. Kun paistoi oli lämmin, kun satoi, oli hyytävän kylmä. Hyvää vappua, Outi.

  3. Mukavasti on tulppaaneja nousemassa. Mkavaa vappuviikonloppua.

    1. Kiitos, Katja. Ihmeen paljon noita vanhoja sipuleita nousee. Hyvää vappua.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: