Pihakatsaus + alekoodi Tynnyrimiehelle

Pihakatsaus + alekoodi Tynnyrimiehelle

#yhteistyössä Tynnyrimiehen kanssa

Heisulivei!

Kesä on viimein täällä. Tänään ajattelin mennä ostamaan kesäkukkia Tirilän puutarhalle. Orvokit eivät oikein kestä tätä paahdetta kukkalaatikoissa, vaikka kauniita ovatkin.

Kitkemistäkin riittää. Vesiheinää on vaikka muille jakaa, vaikka olen kitkenyt kitkemästä päästyäni.

Pienessä kasvihuoneessa yksi kurkku oli ottanut nokkiinsa äkillisestä helteestä ja auringonpaisteesta. Pistin sitä varjostamaan paperikassin seinää vasten. Toivottavasti tokenee.

Isommassa kasvihuoneessa on vain talvetettuja pelargonioita ja basilikaa.

Nyt muuten tuota alapuolen kuvaa katsoessani sytytti, mikä on nauhusten keskellä oleva pöyheä mysteerikasvi. Sehän on doorianvillakko! Olen monta päivää ihmetellyt pihalla, mikä mahtaa olla. Piti kuvasta katsoa tajutakseni. Hohhoijaa.

Kasvimaalla potut ja sipulit nousevat tarkassa valvonnassa.

Alppiruusut ja atsaleat ovat viittä vaille kukassa. Nuppuja on tänä vuonna paljon.

Pionit kasvavat voimalla. Kiitos Luujauhon.

Avoimien puutarhojen aikaan pitäisi pionien olla kukassa, jos hyvin käy.

Sammalleimut aloittelevat kukintaansa myös.

Katsoin säätiedotusta ja yli 20 asteen lämpötiloja on luvattu hamaan tulevaisuuteen. Onneksi sadetynnyrit ovat täynnä, sillä kasteluhommia varmasti lähiaikoina riittää. Meillä on kaksi tynnyriä kasvihuoneella ja kolmas etupihalla.

Joko sinulla on sadevesiasiat kunnossa? Jollei ole, KUKKAISELAMAA-alekoodilla saat alennusta 15% Tynnyrimiehen tuotteista. Kannattaa käydä tutustumassa tuotevalikoimaan. Kaupassa on vaikka mitä hienoa sadevesitynnyreiden ja vedenohjaimien lisäksi!

Eiku siis shoppailemaan! Koodi on voimassa 31.8.2021 asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

(Huomaa: ale ei koske: lahjakortteja, kotiinkuljetusta, tarjoustuotteita eikä erilaisia settejä. Vain siis yksittäisiä normihintaisia tuotteita.)

Rönsyleimut näyttävät toipuneen parin huonon kesän jälkeen. Kukkivat taas nätisti.

Kovasti odotan ja toivon, että istuttamani köynnökset kasvavat marjatarhan aitaa vasten. Hoidosta ei ainakaan jää homma kiinni.

Loppuun vähän yleisnäkymiä puutarhasta…

Tontin rajalla olevat syreenit kukkivat ja tuoksuvat ihanasti. Tosin ovat joskus kukkineet enemmänkin. PItänee leikata niitä syksyllä, sillä kuivia oksia on paljon.

Näkymä marjatarhaan

Tässä on ehkä lempinäkymäni puutarhassamme tätä nykyä.

Helle uuvuttaa Morttia.

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopetella. Onko sinulla viikonloppuna juhlia tiedossa tai muita mukavia suunnitelmia? Itselläni on normi viikonloppu, eli puutarhailua tiedossa.

Aurinkoista viikonloppua!

8 thoughts on “Pihakatsaus + alekoodi Tynnyrimiehelle

 1. On niin mahtijuttu, että sadevesitynnyrit ovat täynnä. Niistä on niin kätevä ottaa kasteluvettä, joka on vieläpä ihanan lämmintä kasveille.
  Tsempit Mortille helteisiin!

  1. No, on. Helpottaa hommia kummasti ja rahaakin säästyy. Mortti kiittää.

 2. Aivan ihanalta näyttää!! Onko Mortti vielä haukuskellut naapurin lapsille?
  Minä menetin tänään ääneni töissä ja viikonloppu meneekin nyt sitten lepäillessä kotosalla.
  Kaunista viikonloppua sinulle Satu <3

  1. Kiitos, Outi. Ei se pääse tuohon aidalle haukkumaan, mutta haukkuu, jos ovat metsässä ja pääsee aidalle. Paranemista sinulle, Outi.

 3. Puutarhaviikonloppu täälläkin tiedossa!
  Vesiheinän kitkeminen on ihan loputon suo! Sitä riittää aina ja aina vain, jä näkyy leviävän myös naapuripenkkiinkin:( Jostain luin, että sitä voisi laittaa vaikka smootihien joukkoon eli eikun syömään jos ei hävitettyä saa;)

  1. En ymmärrä, mistä sitä riittää. Tuntuu, että kitken kaiken aikaa.

 4. Puutarhassasi näyttää niin kauniille ja siistille. Meillä on varmaan jotain vikaa maassa, sillä vesiheinää ei ole ollut oikein milloinkaan (tämä ei sitten tarkoita sitä, että sitä haluaisinkaan 😀 ). Voikukkaa, rönsyleinikkiä ja ratamoa sitten riittää senkin edestä. Pitäisi kitkeä mutta ulkona on niin paljon itikoita, ettei sekaan meinaa sopia. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  1. Kiitos, Minna. Meillä ei tuota leinikkiä taas ole juuri lainkaan. En saa jaloleinikkiäkään lainkaan menestymään. Meillä on kuiva hiekkamaa. Itikoita on tosi paljon. Pakko olla kitkiessä sukat, pitkät housut ja pitkähihainen paita. Ja sitten läkähtyy!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: