Täyttä laukkaa ja veristä menoa!

Täyttä laukkaa ja veristä menoa!

#yhteistyössä Puutarhasi elämään -sivuston kanssa (Schetelig Oy)

Hei!

Täällä on nyt selvää taisteluväsymystä rikkaruohoja vastaan. En muista vastaavaa. Vesiheinää tursuaa joka puolelta, istutuksissa ja poluilla. Lisämausteen antavat keltaiset laukkojen lehdet ja kukkineet sipulikukat, joiden varret katkon surutta. Kukkikoot tai olkoot kukkimatta seuraavana keväänä.

Alppiruusujen aika on aivan kohta. Tänä vuonna nuppuja on paljon.

Laukkoja on lisää vuosi vuodelta. Tykkään kukinnoista, vaan en keltaisista lehdistä. Laukkoja pompsahtelee joka puolella.

Länsipolulta tullaan portin kautta takapihalle ns. olohuonseen ;O).

Annoin eilen kuunliljoille Verijauhoa, jotta lehdet lähtisivät kunnon kasvuun. Verijauhon sain blogiyhteistyökumppaniltani Puutarhasi elämään -sivustolta. Tuote on erityisesti Mortin mieleen. Jouduin hätistelemään apurin monta kertaa pois lannoiteapajilta.

Teksti lainattu Puutarhasi elämään -sivustolta:

SOLABIOL VERIJAUHO

Solabiolin perinteinen verijauho sisältää runsaasti nopeasti vaikuttavaa, orgaanista typpeä. Se edistää erityisesti lehtien kasvua ja sopiikin mainiosti lehtivihanneksille ja voimakkaan kasvun vaiheessa oleville pikkutaimille.

Perinteisesti verijauhoa on käytetty myös maan-parannusaineena, kompostin korvikkeena. Nopeasti vaikuttava typpi vilkastuttaa maaperän mikrobien toimintaa, edesauttaen kasvijätteen hajoamista takaisin kasville käyttökelpoisiksi ravinteiksi.”

Onko Verijauho sinulle tuttu entuudestaan?

Tänään vuorossa on Ruusulan kitkemistä ja siistimistä. Siinä onkin hommaa ja vastahan sen siistin.

Ajattelin antaa Ruusulan kasveille Solabiolin Kukkalannoitetta. Teksti Puutarhasi elämään -sivustolta.

”SOLABIOL KUKKALANNOITE

100%:sti orgaaninen pitkävaikutteinen kukkalannoite, jonka ravitsee kasvit jopa 6 kuukauden ajan. Ihanteellinen kukkaistuksille kukkapenkeissä, ruukuissa ja parvekelaatikoissa. Sisältää Natural Boosteria, joka vahvistaa kasveja, lisää niiden kukintaa ja vahvistaa kukkien värejä. Soveltuu luonnonmukaiseen
viljelyyn.”

Näkymiä etupihan Ruusulasta

Ruusulassa ei näytä nyt ollenkaan siltä kuin pitäisi. Tänään riittää siis tekemistä.

Istutin viikolla uudet kesäkukat orvokkien tilalle. Orvokit pääsivät maahan Ruusulan reunamille. Olkoot siellä oman tahtonsa mukaan.

Nyt vain odotellaan, että kukat rehevöityvät.

Tiistaina 8.6. on jälleen Kukkaiselämää-pihapuoti avoinna klo 17 – 19. Tervetuloa! Nähdäänkö silloin?

Aurinkoista sunnuntaita ja hyvää kesälomaa, jos sellainen alkoi!

2 thoughts on “Täyttä laukkaa ja veristä menoa!

    1. Kiitos, Outi. Ollut kamala kiire, kun kuvaaja tulee tällä viikolla ja olen yrittänyt puunata kaiken vimpan päälle. Mukavaa viikkoa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: