Puutarhamme jättiläiset

Puutarhamme jättiläiset

Hei!

On ollut ihania kesäpäiviä. Tuntuu, että käyn sisällä vain nukkumassa ja syömässä. Hm, jälkimmäistä voisin kyllä harventaa!

Kasvimaalla kasvaa kaikki muu hyvin, paitsi hyasinttipavut, joitten taimia istutin noita raudoitusverkkoja vasten kasvamaan. Syykin on ilmeinen. En tajunnut esikasvattaa niitä ajoissa.

Sipulit ja perunat nousevat hyvin, samoin maa-artisokka ja parsa. Muuta en enää edes yritä kasvattaa karvaitten kokemusten opettamana.

Sammalleimut kukkivat polkujen varsilla. Selviytyivät talvesta paremmin kuin ajuruohot ja hopeahärkit.

Sain viime syksynä vähän noottia kaupunkimme puuharrastajalta siitä, että en koskaan kuvaa Blogiini puutarhamme amerikanjalopähkinää, joka on kuulemma kaupungin komein. No, miksi en? Puu on niin valtava, että sitä on hankala kuvata ja kuvat eivät mielestäni tee ollenkaan oikeutta tuolle komeudelle. Yritin nyt kuitenkin kuvata.

Amerikanjalopähkinä vasemmalla

Alla kuva, jossa on vasemmalla saarni ja taempana amerikanjalopähkinä. Molemmat ovat ottaneet joskus pahaa osumaa ukkosmyrskyssä.

Puut ovat paljon komeampia luonnossa, mutta ehkä jotain käsitystä koosta saa, kun vertaa puita taloomme. Mietipä muuten sitä haravoinnin määrää syksyllä… Mutta ei puutarhamme olisi minkään näköinen ilman näitä jättiläisiä.

Sitten vähän yleisnäkymiä puutarhasta.

Pari vuotta sitten Lidlistä ostamani pensaspioni kukkii. Nimestä ei ole tietoa. Tyypillistä meikäläiselle…

Tähän onkin hyvä lopettaa. Ja missäs Mortti sitten oli? Heh, ikkunassa jo yöpuulle käyneenä.

Nyt meikä lähtee hammaslääkäriin. Toistaiseksi viimeinen keikka. Olen käynytkin siellä lokakuusta lähtien useamman kerran kuukaudessa ja rahaa on palanut. Huippuhoitoa olen kyllä saanut. No, ero hammaslääkärini kanssa ei ole pitkäaikainen. Haluaa nähdä taas heti puolen vuoden kuluttua.

Mukavaa keskiviikkoa!

6 thoughts on “Puutarhamme jättiläiset

  1. On kyllä upeita jättiläisiä teidän puutarhassa. Nyt on kyllä kelit olleet niin kohdillaan, että ei voi muuta kuin nauttia.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu ja toivottavasti meni hyvin tuo hammaslääkärissä käynti <3

  2. Upeat ja suuret puut. Antavat myös kivasti varjoa puutarhaan.

    1. Totta. Upeita, varjostavat. Toisaalta vallankin tuo pähkinäpuu roskaa koko ajan ja syksy onkin jo oma lukunsa.

  3. Nuo puut ovat kauniit. Ja on niillä kokoa. Hammaslääkärissä käynteihin ottaa mielellään pienen tauon tiiviin käyntirupeaman jälkeen.

    1. Vielä ei amerikanjalopähkinä edes ole komeimmillaan. Lehtiin tulee vielä kokoa runsain mitoin. Jep, tauko on ihan paikallaan.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: