Paviljonki paikoilleen!

Paviljonki paikoilleen!

Hellou!

Täällä on huhkittu helteistä huolimatta ja paljon on saatukin aikaan. Poika on ollut korvaamaton apu.

Paviljonki on keskellä polkua ja sen läpi kuljetaan. Istutin viisi köynnösruusua paviljonkia vasten. Toivottavasti lähtevät hyvään kasvuun.

Kävin ostamassa muutaman hortensian täydentämään ruusutarhaa: pilarihortensia Limelightin, kaksi syyshortensia Pinky Winkyä ja Mustilanhortensian. Hortensiavalikoima oli surkea, joten lisähankinnat jäävät myöhempään. Onko sinulla kokemuksia pilarihortensiasta? Onko talvenarempi kuin normihortensiat?

Hortensioita meillä onkin ennestään melkoisen paljon. Varmaan parikymmentä eri puolilla puutarhaa. Osa aloitti jo kukinnan.

Safiirihortensioista olen erityisen iloinen! Tuovat Cornwallin mieleen.

Koska en ole löytänyt Singerin jalkoja tuohon betonirummun koristeeksi, piti soveltaa muuta. Ei siis toistaiseksi ole koristekaivo, vaan koristepilari.

Kuvakimara ruusutarhasta…

Kuivuus ja kuumuus vaivaavat. Menee kahdesta kolmeen tuntiin iltaisin, kun kastelen puutarhaa ja yritän pitää kasvit hengissä.

Jos kesät ovat jatkossa tällaisia lisämausteena rajut ukkos- ja raekuurot, alkaa puutarhanhoito olla melkoisen haastava harrastus. Etelän kasveihinkaan ei voi siirtyä, sillä meillä on nuo kylmät talvet… Siinäpä haaste.

Helteistä innostuneena lähden tänään katsastamaan sadettimia. Onko sinulla jokin kastelujärjestelmä tai sadetinsysteemi, jota voisit suositella?

Lämmintä sunnuntaita!

12 thoughts on “Paviljonki paikoilleen!

 1. Meil on töissä aika kiva köynnöshortensia miranda.. viellä ku ei ole piha siinä mallissa et vois mitää ajatella nii jääkin töihin, ihailla siellä vaan.. 😀

  1. Kaunis. Minulla onkin jo köynnöshortensiaa kahtaalla. Voisin ottaa syksyllä juurtuneen verson ja istuttaa sen ruusutarhaan.

 2. Ai että kun on ihana mekko! Ja kaunis kantaja!
  Vähemmälle ei jää ruusutarhakaan – kaunista, voin kuvitella miten ihana alue, kun kasvit kasvavat.
  Minä en kastele kuin samana vuonna ja edellissyksynä istutettuja kasveja, enempään ei riitä aika eikä vesi. Saavat luvan pärjätä ja ihme kyllä pärjäävätkin, vaikka lurpottavat. Joskus kasveja kuolee kuivuuteen, mutta sille ei sitten mitään voi. Yllättävän harvoin kyllä. Varjopaikkakin auttaa jo niitä, jotka kaipaisivat enemmän vettä, että eivät ole paahteessa. Iso osa pihastani on paahteinen ja tuulikin tätä tietysti kuivattaa. Kaipa ne tottuvat jo pienestä. Meillä on kuukauden sademäärä parikymmentä milliä, josta 17 tuli päivää vaille kuukausi sitten.

  1. Kiitos, ihana ❤️ Mulla ei hermo kestä katsella sitä lurpotusta. Tulee paniikki, että kuolevat ja kastelen. Kastelu on maailman puuduttavinta hommaa.

 3. Aivan ihana mekko enkä kyllä näe mitään koronakiloja missään. Sulla onkin kova homma kasteluissa. Se ei välttämättä ole aina niin mieluisaa puuhaa, mutta toisinaan ihan välttämätöntä.
  Mukavaa kesän jatkoa sinne ihanaan puutarhaasi<3

  1. Kiitos, Kristiina. Hommaa on. Tänään kävimme ostamassa neljä sprinkleriä, jotka ovat nyt eri puolilla puutarhaa. Vähän helpottaa hommaa. Mukavaa kesää!

 4. Kiva mekko. Itsekin ostin vihreän kesämekon kun muita värejä ei ollut. Muita vihreitä vaatteita minulla ei olekaan. Kastelu on puuduttavaa, meillä on ihan perussadetin jota siirretään paikasta toiseen. Sellainen maan alle kaivettava systeemi jossa kulkee letku ja sitten on ”asemia” joissa voi yhdistää siihen kasteluletkun vois olla teillä hyvä. Tai tihkuletku joka kastelee omia aikojaan.

  1. Kiitos, Katja. Vihreä on lempivärini. Olisi varmaan hyvä, mutta ei aleta kaivaa sellaista systeemiä, joten sprinklerit saavat kelvata.

 5. Ihana paviljonki, sopii kyllä niin täydellisesti teidän puutarhaan.
  Mekkosi on kaunis ja niin olet sinäkin, aito ja upea Satu <3

 6. Ihanasti kukkivat kärhöt jo tuossa portissa ruusun kaverina! Paviljonki on kaunis ja sopii hienosti paikalleen. Pian hortensiatkin nuokkuvat kukkien painosta. Minä olen ratkaissut kasteluongelmat sillä, että siirrän kuivuudesta kärsivät kasvit muualle. Jos joku ei viihdy pihan kuivimmassa kohdassa, niin sen paikka ei sitten ole siinä. Tosin nyt siinä kuivimmassa kukkapenkissä alkaa olla jo niin kuivaa, että maksaruohot ja nukkapähkämötkin alkavat kellastua… 😀 Toisaalta toisella puolella pihaa esikot ja jaloangervot ovat edelleen pontevasti pystyssä eivätkä lurpota edes iltapäivällä. Pitänee syksyllä tehdä pieniä maanparannustoimenpiteitä siihen kuivimpaan nurkkaukseen.
  Ei vain anna sielu myöten tuhlata vettä perennapenkkeihin ennen kuin äärimmäisessä hädässä. Jos pitäisi joku kastelujärjestelmä valita, niin ottaisin maahan kaivettavan kastelujärjestelmän tai tihkukasteluletkun. Silloin kaikki vesi tulisi suoraan juurille eikä menisi hukkaan kasvien lehdille roiskuessaan.
  Mukavaa viikkoa!

  1. Täällä ollaan aika hädässä. Koko ajan Suomen kuumimmat lukemat ja kuivuus piinaa. Ei ole ihan äsken satanut. Jos pitää valita, kastelenko vai annanko tonnien edestä kasvien kuolla, kastelen ilolla. Ei aleta kaivaa järjestelmää. Liian työlästä. Pitäisi nostella kivetyksiä, istutuksia jne. Näillä mennään. Kuivaa on. Paahdetta piisaa ja hiekkamaa. Kivaa viikkoa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: