Nyt tuli loppu!

Nyt tuli loppu!

Hei!

Tämän naisen ämpäri täyttyi – toisin kuin vesiämpärit…

Viime viikolla meni joka ilta kahdesta kolmeen tuntiin puutarhan kastelussa. Voisiko aikansa jotenkin muuten viettää kuin seisomalla kasteluletkun varressa? Kyllä voisi!

Niinpä marssimme eilen miehen kanssa rautakauppaan. Ostimme neljä sadettajaa ja avot! Vielä voisi ehkä olla kaksi lisää…

Telineinä toimivat vanhat saunan lauteitten metalliputket. Saadaan sadetin korkeammalle ja näin vesikin lentää kauemmas tarpeen tullen.

Siinä on liitintä ja letkua monelta valmistajalta.. Heh, tässähän voisi tehdä empiirisen kokeen eri valmistajien tuotteiden kestosta ja laadusta.

Jep, sadettimia voisi tosiaan olla vielä pari lisää, jolloin niitä ei tarvitsisi siirrellä. Etupihalla on hanassa jakaja kahdelle letkulle ja se riittää siellä hyvin. Takapihalla on nuo aiemmin kuvattua neljä jakajaa. Kasteluletkuja on riittämiin.

On tämä joka tapauksessa huikea parannus aiempaan! Kalliiksi nämä helteet tosin tulevat, sillä sadevettä ei nyt tosiaan ole, eikä se meidän tontilla kasteluun riittäisikään ja lampia tai järviä ei ole meidän nurkilla. Sadevesillä saan yleensä kuitenkin ruukkuistutukset kasteltua.

Tänä aamuna on pihan kuivimmat kohdat jo kasteltu. Homma sujui oikein näppärästi!

Lavinia-ruusun kera toivotan sinulle mukavaa uutta viikkoa!

10 thoughts on “Nyt tuli loppu!

 1. Käykää ihmeessä hakemassa ne pari sadetinta lisää, niin ei tarvitse kastelua hoitaa itse.
  Kaunista uutta viikkoa sinulle Satu <3

  1. Kiitos, Outi. No, siirrellään noita sadettimia. Eipä se iso homma ole. Mukavaa viikkoa.

 2. Tuo sadettimen nosto korkeammalle on hyvä konsti, myös meillä käytössä. Kastelee laajemmalta alueelta.

  1. Totta. Välillä on kasteltava itsekin, mutta kyllä nuo sadettimet helpottavat.

 3. Onneksi meillä on oma kaivo mistä vesi tulee.. tosin kylmänä ja sitten letku suoraan lähteestä. Letkun olen laittanut suoraan penkkeihin valumaan käyn välillä siirtämässä paikkaa. Mutta letkun päässä minäkin seison en tosin niin kauan kuin sinä. Mutta sadettaja on kyllä tarpeellinen juttu. Pitää meidänkin harkita.

  1. Meillä on niin paljon istutuksia ja isolla alueella, että näillä keleillä on haastavaa. Päälle vielä hiekkamaa, kolmenkympin helteet ja sateettomuus.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: