Ruusuraivo!

Ruusuraivo!

Hellurei!

Ilmoja on pidellyt. Lappeenranta on jatkuvalla syötöllä yksi Suomen kuumimmista ja kuivimmista kaupungeista. Siinä ei paljon auta ”Oikea kasvi oikeaan paikkaan” -mentaliteetti eikä kastelukaan. Kohta pääsee itku, jollei sada. Siis kohtuudella. Nykyään ei oikein uskalla toivoa, sillä sitten varmaan sataa kuukauden putkeen…

Meikäläinen on sellainen, sanotaanko… helposti syttyvä tunneihminen. Erityisesti minulla menee tunteisiin, jos olen suunnitellut jonkin jutun ja sitten se meneekin päin männikköä. Nyt on mennyt parikin juttua ihan päin prinkkalaa.

Eilen istuin jälleen kerran lääkäripäivystyksessä. Minulla on erittäin omituisen näköisiä näppylöitä vatsan seutu täynnä. Ovat tulehtuneita. Sairastan Pyoderma gangraenosumia ja psoriasista. En oikein osannut luokitella iho-ongelmaani itse kumpaankaan noista. Yritin päästä ihopolille, vaan on tämän viikon kiinni. Päivystykseen siis sairaanhoitajan ohjaamana.

Odotin lääkäriä kolme tuntia. Lopputulema oli, että kolme nuorta lääkäriä tuijotti meikäläisen vatsamakkaroita aivan ymmällään. Lopulta eivät muuta keksineet, niin sain antibioottikuurin. Hohhoijaa. Pitänee ottaa yhteyttä ihopoliin maanantaina, kun aukeaa. Syön kyllä ne antibiootit, mutta olisi ollut kiva tietää, mikä on vaivan nimi.

Tuo lääkärikeikka meni vähän ns. tunteisiin ja epätoivoisen ihmisen hyvä ystävä on Google. Eikö totta? Itku silmässä sitten menin nukkumaan, sillä tietty olin sitä mieltä, että niistä karmeimmista autoimmuunitaudeista jokin on nyt iskenyt. Ennestäänhän niitä jo onkin melkoisesti. Sen olen oppinut tässä vuosien varrella, että pessimisti ei pety ja meikäläisen ei kannata odottaa mitään hyvää tuolla terveysrintamalla. Pettymystä pettymyksen perään.

No, yön yli nukuttuani olin jo vähän paremmalla mielellä. Varsinkin, kun sain sähköpostiini kirjeen Plantagenilta. Ruusuale ja Austineita näytti olevan pilvin pimein! Jes! Taudit unohtuivat välittömästi, sillä oltiin suurten asioitten äärellä. AUSTIN-RUUSUJEN!!!

Klikkasin kirjeen Ruusuihin-linkkiä ja valitsin nettikaupan ylälaidasta myymäläksi Lappeenranta. Jännitin, näkyykö Austineita. Näkyihän niitä ja vaikka kuinka paljon! Innoissani suuntasin Lappeenrannan Plantageniin ja poika lähti mukaan. Oltiin tärkeällä asialla: Austin-ruusuostoksilla!

Menin ”ruusuosastolle”. Mitäh?! Missä ne Austinit ovat? Tarjolla oli täsmälleen samat ruusut kuin viime viikolla. Tuolloin myyjä sanoi Austineita löytyvän, kun niitä kyselin. No, ei ollut. Pettyneenä ostin tuolloin muita ruusuja.

Nyt en lohtushoppaillut. Marssin myyjän luo ja kysyin, missä ne mainoskirjeen Lappeenrannan myymälän Austinit ovat. Juu, ei ole! Ruusut näkyvät Lappeenrannan kohdalla ja ruusun alla lukee linkissä LUE LISÄÄ. No, en lukenut. Jos olisin lukenut, olisi käynyt ilmi, että ruusuja ei ole, mutta niitä voi tilata netistä kotiinkuljetuksella. Meni hermo!

Kerroin myyjälle, että on harhaanjohtavaa markkinointia tällaiselle tavisihmiselle ja pistän palautetta Plantageniin. Sanoin myös, että asia ei ole mitenkään ko. myyjän vika, vaan koko hiton kaupan! Myyjä toivotti hyvää päivänjatkoa. Totesin satumaiseen tyyliin, kiitos, mutta ei ole. Päivä on piloilla! Nainen katsoi epäuskoisena: ”Ai mekö sen pilasimme?” Totesin, että et sinä, vaan Plantagen.

Heh, tuolla myyjällä ei ollut havainnon palaa, miten tärkeitten asioitten äärellä olimme. Austin-ruusujen! Haloo!

Voit uskoa, että poikaani nolotti ja kertoi minun olevan nolo ihminen. Ha, minulla on oikeus tunteisiin. Ruusujen voimalla nousin aamulla eilisen lääkärireissupettymyksen jäljiltä. Mitä sain? Uuden pettymyksen!

Onneksi on ulkomaalaisia nettikauppoja. Tilasin lastin Austin-ruusuja Tanskasta. Harmi vain, joudun niitä odottelemaan syyskuun lopulle. No, hyvää kannattaa odottaa.

Ja, pistinkö Plantsuun palautetta. Totta hitossa pistin! Kerroin heidän markkinointinsa olevan harhaan johtavaa ja meikäläinen ei siellä ihan heti asioi. Tuskin palautettani kukaan lukee, mutta tulipahan kerrottua. Sekin helpotti.

Nyt se on koettu – ruusuraivo! Pitääkö olla huolissaan? Poikani mielestä varmaan pitäisi. Mitäs sinä tuumaat?

P.S Kuvien Austinit ovat omasta puutarhasta ja ovat meillä viihtyneet jo vuosia

6 thoughts on “Ruusuraivo!

 1. Ei pidä huolestua. Me tunneihmiset koetaan asiat voimakkaasti, hyvä että annoit palautetta.

  Epämääräistä toimintaa Platagenilta, toivottavasti ottavat opikseen. Sinnehän voi mennä kymmenien kilometrien päästä porukkaa hakemaan Austin- ruusuja, kun mainoksessa kerran niin lukee.

  1. No, hyvä ? Poika sanoi, että ihan oli omaa hölmöyttäni, kun en tajunnut klikata ”Lue lisää” -kohtaa. Hönttinä luulin, että jos kerran myymälän valitsin, näytetään siinä myymälässä olevat tuotteet. Väärinpä taas luulin, mutta veikkaan, että samoin voisi käydä monelle muullekin.

 2. Austineita tuntuu olevan vaikea löytää, mietin vielä uskallanko tilata netistä vai en. Lokakuu voi olla täällä liian myöhäistä aikaa istuttaa.

  1. Otan riskin. Nykyisin on niin lämmintä aina jouluun asti. Jos on kylmempää, istutan pikkukasvariin.

 3. Ihan olit aiheesta tuohtunut, himpuran Plantagen! Onneksi sait netistä ruusuja tilattua.
  Kaunista viikonloppua sinulle ja virtuaalinen tsemppihali sinne <3

  1. Kiitos, Outi. No, tuolloin otti pahasti pannuun, mutta odotellaan Austineita sitten syyskuulle. Kivaa sunnuntaita!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: