Rummun pyöritystä

Rummun pyöritystä

Hei!

Nyt on betonirumpu paikallaan! Oli siinä perheen miehillä melkoinen urakka.

Mortti toimi työnjohtajana ja mies ja poika työnsivät betonirumpua rautakangella vuoron perään. Alla oli pyöreät kapulat, joita pitkin rumpu meni polulla eteenpäin. Vähän samanlaista touhua kuin egyptiläisillä aikoinaan pyramidia rakentaessa!

Nyt on rumpu perillä ruusutarhassa täyttämässä tehtäväänsä. Siitä tulee Cornwallin Lamorran-puutarhan innoittamana koristekaivo (lappeenrantalainen versio ;O).

Ideakuva Cornwallista

Nyt pitäisi löytää jostain vanhan Singerin jalat tms. rautakoristeeksi tuohon rumpuun.

Ajattelin myös, että rummun sivulle voisi laittaa tuollaisen seinäruukun ja siihen murattia. Tuo neitokoriste menee muuriin tai jonnekin muualle. Koristeet ovat Kukkaiselämää-kaupastani.

Ostin tänään lisää ruusuja. Tällä kertaa maanpeiteruusuja: Lavender Dream, Swany, Fairy, Bees Paradise Rose pinkkinä ja punaisena. Vielä on hankkimatta Austin-ruusut. Se onkin haastava rasti Brexitin vuoksi.

Vielä näyttää ankealle, mutta jahka ruusuja on lisää ja kasvavat ja reunoilla kasvaa ajuruohoa, on näkymä ihan toisenlainen. Niin, ja se paviljonki tulee vielä tuonne leveään mutkaan. Sen läpi kuljetaan ja sitä vasten istutan kasvamaan köynnösruusuja.

Täällä alkavat jo hortensiat kukkia. Ovat melkoisen aikaisessa. Safiirihortensioissa, joihin Cornwallissa ihastuin, on paljon nuppuja.

Kuva Austinista, joka kukkii parhaillaan puutarhassamme. Raukka koki kovia. Kirvat ja madot iskivät ja minä vielä myrkytin rikkaruohoaineella… Sitkeä sissi.

Loppuun kuva työnjohtajasta, jolle tuli kova hiki hommissa. Sai palkaksi vilvoittavan patjan ja tuuletinkin on Mortin käytössä.

Mukavaa torstaita!

12 thoughts on “Rummun pyöritystä

 1. Siellä on taas pistetty tuulemaan! Tuosta tulee niin ihana koko alueesta.
  Hih Morttia! Ransullakin on viilentävä alusta. On tänä kesänä todella tarpeen, onneksi tuli hankittua.

  1. Juu, kun idea tulee, pitää ryhtyä tuumasta toimeen! No, Mortti ei kyllä näytä käyttävän alustaansa… Tuuletin sen sijaan kelpaa.

 2. Huh huh, ja vielä kerran huh. Miten noin äkkiä saatte ja kaiken tehdyksi!

 3. No ette yhtään viileimpiä päiviä odotelleet vai oliko se niin että heti pitää saada kun inspiraatio iskee muistaakseni kirjoitit joskus olevasi ” hätäinen ”?
  Kivan inspiraation saitkin kiva nähdä kun on valmis.

  1. Ei tässä jouda odottelemaan. Kesähän on kohta ohi ja pitää ehtiä nauttia ruusutarhasta.

 4. Olette kyllä ahkeraa porukkaa. Minulle tulee hiki jo katsellessa 🙂
  Kaunista viikonloppua sinulle Satu <3

  1. No, hiki on tehdessäkin. Menemme puutarhaan aamuvarhaisella, jolloin on vähän viileämpää. Kiitos, Outi. Hyvää viikonloppua!

 5. Huh, on taas ollut urakka. Paviljongista haaveilen minäkin mutta tämän vuoden puutarhabudjettiin se ei vielä mahdu.

 6. Kierrätysjutut on tosi hienoja kun niissä on vielä ideakin.Hyvin keksitty,itsellänikin on erilaisia käytöstä poistettuja betonirumpuja,mutta kasvatan niissä hyötykasveja enimmäkseen.Ovat ikuisia eivätkä lahoa ja sammaloituminen saa ne näyttämään entistä hienommilta.

  1. En taida niitä Singerin jalkoja löytää. Väliaikaisesti ainakin on nyt toisenlainen versio.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: