Hortensiahuumaa!

Hortensiahuumaa!

#Varoitus: tämä postaus voi aiheuttaa hortensiakuumetta…

Hellurei!

Nyt olen jotenkin koonnut itseni viime viikon jälkeen, joten kirjoitanpa nyt niistä hortensioista. Niistähän siis piti kirjoittaa jo viime viikolla, vaan oli muuta mielen päällä.

Hankin 12 uutta hortensiaa, koska niitä ei voi olla liikaa! No, tuollaisen määrän istuttaminen täpötäyteen puutarhaan vaatii jonkinmoisia toimenpiteitä. Kuvan kärrissä on puolet ostoksista.

Sanotaanko niin, että alla olevan kuvan pähkämöitä ei enää ole. Tai siis saivat lähdöt ja käskyn muuttua mullaksi.

Meikäläisellä tuli nimittäin mitta täyteen niitten hoivaamista. Niitä pitää jakaa pari vuoden välein, jotta jaksavat kukkia upeasti. Pitää lannoittaa ja kastella. Kiitti riitti. Tämä kesä sai aikaan tämän muutoksen. Kauhea homma ja kukkivat ehkä viikon.

Alla kuva siitä, mitä tulikaan taas tehtyä.

Vielä on multaisen näköistä, mutta tuohon reunaan istutan vasemmalta puolelta joka toisen jaloangervon. Nekin ovat kasvaneet liian tiiviiksi ja eivät jaksa kukkia kunnolla. Eivät kuulu suosikkikasveihini, mutta menkööt nyt tämän kerran. Niiden juuret ovat enemmän pinnalla ja ovat helpompia siirreltäviä ja jaettavia kuin jalopähkämöt.

Vielä tälle tontille noita pähkämöitä jäi ihan riittämiin. En hävitä sellaista, mitä ei tontilta jostain löydy.

Uljas tavoitteeni on muuttaa pikku hiljaa tätä tonttia helpompihoitoiseksi. Kyllästyin pähkämöihin niiden aiheuttaman suuren työmäärän vuoksi ja palkkioksi saan viikon, korkeintaan kahden kukinnan. Hortensiat kukkivat kuukaudesta kahteen ja enemmänkin. Ei myöskään tarvitse syksyllä leikata alas. Tuohon kohtaan istutin neljä uutta hortensiaa. On aika iso alue.

Ruusutarhaan pääsi muutama hortensia.

Tilaa piti jättää syyskuussa tuleville Austin-ruusuille. Ruusutarhasta puuttuvat vielä reunuskasvit kivien päältä.

Alla muutama vuosi sitten istutettuja hortensioita.

Eipä näistäkään istutushommista olisi tullut mitään ilman asiantuntevaa apua.

Mitä hortensioita sitten tuli hankituksi? Syyshortensia Grandifloraa kaksin kappalein, Syyshortensia Early Sensation, Summer Love, Cheesecake 4 kpl, Endless Summer pari kappaletta. Noilla pääsee taas alkuun. Aion vielä tehdä muutoksia pihalla ja luulen, että pari tulee vielä hankittua lisää.

Saarnin alla kasvavat nauhukset saavat siirron länsipihalle. Jolleivät viihdy sielläkään saavat häädön. Sinne tulee parin hortensian mentävä aukko.

Tämä kuiva kesä opetti sen, että paljon vettä vaativat perennat eivät ole se meikäläisen juttu.

Cheese Cake eli juustokakku

Early Sensation eli Aikainen sensaatio

Summer Love eli Kesärakkaus

Mortti alias Mamman mussu

Ja loppuun fiilistelykuvia puutarhan jo aiemmista asukkaista.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

10 thoughts on “Hortensiahuumaa!

 1. Miksi minun Endless Summer ei ole koskaan kukkinut?4 kesää ollut. Kasvaa kyllä nätisti lehteä. Olen pari kolme kertaa kesässä lannoittanut Havu- rodolannoitteella. Sinulla kukkii kaikki hortensiat nätisti.

  1. Jaa-a. On se minullakin vähän haastava. Silloin, kun näyttää, ettei nuppuja ala tulla, lisää reilun satsin Havu-Rodo -lannoitetta ja -multaa. Kastelen myös säännöllisesti.

 2. Kauniita kuvia ja kukkia <3 Oli huojentavaa lukea ja nähdä, että kyllä ne suunnitelmat muillakin muuttuvat <3 Minä olen alkanut miettimään ja vähän jo suunnittelemaankin helppohoitoista puutarhaamä. Sellaista, joka kohtuullisella työmäärällä näyttää kivalta.

  1. Kiitos, Tarja. Joo, pakko tässä on itseään säästää. Pensaat helpottavat alas leikkuussa ja kastelussakin.

 3. Hortensiaterapiaa kuvien kautta. Pitäisikö sitä yksi hortensia ostaa meillekin? Ehkä jokin vaaleanpunainen 🙂
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

 4. Minulla samanlaisia suunnitelmia tosin tähän pieneen rivaripihaan ei montaa hortensiaa mahdu. Osa perennoista lähtee tyttären pihaan.Täälllä keski- suomessa ei kyllä kauhean moni hortensia laji selviä talvesta. Kiva seurata sinun touhuja upeassa puutarhassasi.

 5. Hortensiat ovat ihania. Minultakin niitä löytyy muutamia.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: