Kotilojahdissa Mortin kanssa

Kotilojahdissa Mortin kanssa

#yhteistyössä Puutarhasi elämään -sivuston kanssa (Schetelig Oy)

Hei!

Olen suuri eläinten ystävä, mutta pakko tunnustaa minulla olevan joitakin rajoitteita. Kotilot saavat puutarhastamme armottoman lähdön. Kotiloitten häätöön sain avukseni Solabiolin Etanarakeita Puutarhasi elämään -blogiyhteistyökumppaniltani.

Solabiol-tuotteista löydät tietoa Puutarhasi elämään -sivustolta. Sivuilla on myös paljon hyviä vinkkejä puutarhanhoitoon. Alla olevan tekstin olen lainannut ko. sivustolta:

”Solabiol Etanarae on tehokas ja luonnonmukainen etanoiden ja kotiloiden torjunta-aine, jonka tehoaine on luonnossa esiintyvä rautafosfaatti. Se tehoaa kaikkiin etanoihin ja kotiloihin. Myös espanjansiruetanoihin sekä lehtokotiloihin.

Vaikutustapansa ansiosta kuolleita etanoita ei jää maan pinnalle, sillä syötyään rakeet etanat ja kotilot vetäytyvät koloihinsa maan alle. Valmiste vaikuttaa vain etanoihin ja kotiloihin, joten lapset sekä lemmikit voivat oleskella käsitellyllä alueella.”

Rakeitten lisäksi torjun kotiloita keräämällä ja yritän pitää puutarhamme siistinä siten, ettei kotiloilla ole kosteita ”muhimispaikkoja”. Meillä on joissain kohdin tonttimme rajalla myös etana-aitaa ja yhdelle rajalle on siroteltu sepeliä.

Aika hyvin olen onnistunut pitämään kotilot kurissa. Olisi melkoinen katastrofi, jos kotilot pääsisivät leviämään holtittomasti puutarhassamme. Syötävää niille riittäisi… ja tuhoille tulisi hintaa kaiken kauniin tuhoutumisen lisäksi.

Napsin eilen illalla muutamia kuvia puutarhastamme. Joka päivä vihertää enemmän. Mortilla oli kiireitä.

Ai, että minä rakastan Morttia!

Aurinkoista tiistaita!

6 thoughts on “Kotilojahdissa Mortin kanssa

  1. Ihana Mortti <3 Sekin on tainnut jo vähän rauhoittua lapsuuden riehakkuudesta eikä enää juokse läpi mamman kukka-alueiden!

    1. On rauhoittunut melkoisesti. Ei enää huutele hävyttömyyksiä naapurin rouvalle, eikä saa hepuleita entiseen tahtiin.

  2. Hei hei kotilot ja moikka ihana Mortti! Tuo tuote on hyvää, olen omallekin pihalle testannut (sain äidiltäni kipollisen meidän pikkupihalle).
    Mukavaa tiistaita sinulle Satu <3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: