Onnen hinta

Onnen hinta

Hei!

Kylläpä vietin ihanan puutarhapäivän sunnuntaina. Keli oli kohdillaan, iso lasti uutta multaa ja lannoitteita sekä muutama istutettava. Noilla ”eväillä” lisäten hyvän seuran saa täydellisen puutarhapäivän aikaiseksi.

Kuvasin puutarhaamme tänä aamuna ennen akupunktioon lähtöä. Mortti ei sen vuoksi ole kuvissa. Eilen multasin ruusutarhan istutukset sekä kitkin sen, minkä näin yhdellä silmällä kitkeä.

Rakastan viime kesänä rakentamaamme ruusutarhaa. Siitä tulee ihana! Laitoin betonipilarin päälle ruukun, johon istutin ison verililjan ja murattia. Raudoitusverkkoaitaa vasten kasvaa erilaisia köynnöksiä. Paviljonkia vasten kasvaa ruusuköynnöksiä. Ruusutarhassa on tietenkin ruusuja ja lisäksi hortensioita.

Multaa jäi näemmä poluille multauksestani. Pitää haravoida ja siistiä joku päivä.

Perheen miehet asensivat isompaan kasvihuoneeseen uudet lasit rikkoutuneitten tilalle.

Nyt kasvari odottaa kesäkukkia, sisustusta ja hieman järjestelyä. Verhotkin vielä puuttuvat.

Pesimme äitini kanssa pienemmän kasvihuoneen, vaihdoimme uudet mullat ja istutimme tomaatin taimet. Myöhemmin istutetaan vielä kurkkua sekä chiliä ja komposteihin kurpitsoja.

Pikku hiljaa puutarha vehreytyy. Iso pamaus tapahtuu silloin, kun amerikanjalopähkinä ja saarni saavat lehdet. Niitä odotellaan.

Keväthommista suurin osa alkaa olla pulkassa. Pensaitten, ruusujen, köynnösten, reunuskasvien ja villiviinin leikkaus, ensimmäiset lannoitukset, haravointi. Vielä on edessä kesäkukkien istutus, toinen lannoituskierros, kastelua, paviljongin katos, viirit ym. pientä.

Kuva Länsipolulta

Katsaus etupihan Ruusulaan

Ja loppuun lempinäkymäni takapihalta.

Ja mikä oli onnellisen puutarhapäivän hinta? Armottomat selkäkrampit puolilta öin. No, sellaista se on meikäläisen elämä. Ehkä tänään helpottaa, kun oli sopivasti aika akupunktioon.

Yhä useammin mieleni valtaa ajatus, että luopumisen aika alkaa olla lähellä. Äitini ei kohta enää jaksa auttaa minua puutarhan kanssa, sillä hänellä on jo paljon ikää. Itse taas olen sairaampi joka vuosi. Tänä keväänä olen surkeammassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Selkäni on sanonut sopimuksen irti.

Näihin mietteisiin päätän tämän postauksen. Aurinkoista viikkoa.

6 thoughts on “Onnen hinta

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: