Veri on vettä sakeampaa

Veri on vettä sakeampaa

#yhteistyössä Puutarhasi elämään -sivuston kanssa (Schetelig Oy)

Moi!

Veri on vettä sakeampaa, vai miten se sanonta kuuluukaan? No, tässä tapauksessa verta on hyvä jatkaa kastelulla, jotta imeytyy kasvien nautittavaksi paremmin.

Lannoituspuuhat puutarhassa Mortin kanssa jatkuivat. Annoimme kuunliljoille ja muille erityisen lehteville kasveille Solabiolin Verijauhoa. Verijauhon sain blogiyhteistyökumppaniltani Puutarhasi elämään -sivustolta. Morttikin olisi mielellään ottanut lannoitteesta oman osansa, sillä Luujauhon ohella Verijauho on Mortin lempparituote.

Teksti lainattu Puutarhasi elämään -sivustolta:

”Solabiolin perinteinen verijauho sisältää runsaasti nopeasti vaikuttavaa, orgaanista typpeä. Se edistää erityisesti lehtien kasvua ja sopiikin mainiosti lehtivihanneksille ja voimakkaan kasvun vaiheessa oleville pikkutaimille.

Perinteisesti verijauhoa on käytetty myös maanparannusaineena, kompostin korvikkeena. Nopeasti vaikuttava typpi vilkastuttaa maaperän mikrobien toimintaa, edesauttaen kasvijätteen hajoamista takaisin kasville käyttökelpoisiksi ravinteiksi.  Soveltuu luonnonmukaiseen viljelyyn.”

Tänään pihahommat jatkuvat Mortin kanssa. Multaan istutusalueita vielä kaiken lannoituksen jälkeen. Panostan aina näin keväällä kunnon lannoitukseen ja multaukseen, jotta kasvit saavat hyvän startin kasvulleen ja kukinnalleen.

Oletko käyttänyt Veri- tai Luujauhoa puutarhassasi? Onko sinulla jokin luottolannoite?

Aurinkoista sunnuntaita!

2 thoughts on “Veri on vettä sakeampaa

  1. Sinun puutarhasi näyttää aina niin upealta, joten nappaan täältä näitä lannoitustärppejä mukaani 🙂
    Ihanaa alkavaa viikkoa Satu <3

    1. Kiitos, Outi. Lannoitteita kyllä menee moneen eri tarkoitukseen. Aurinkoista viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: