Puutarha taloineen myytävänä

Puutarha taloineen myytävänä

Moi!

Siinä se on. Parin vuosikymmenen ähellys puutarhassa ja rakas koti ovat myynnissä. Harras toive olisi, että tuleva asukas arvostaisi puutarhaa. Jollei, minkäs teen.

https://www.saastopankki.fi/fi-fi/sp-koti/kohdehaku/21669331?fbclid=IwAR3w3PfQRcXYVgFL1X7vCMfinJDrFbtsZYZQ6N8d5_sirQvLG5U27mEmm6s

Olen siivonnut. Kymmenen kassillista puutarhalehtiä meni keräykseen, pari kassillista puutarhakirjoja Konttiin. Oli myös oikein puhdistavaa repiä entisen työelämäni kirjoja ja monisteita. Aloin hyvin ymmärtää teinejä, jotka keväisin ”käsittelevät” kouluvihkojaan tunteella. Tunsin olevani teini.

Kaupan puolella en enää tee kukkakimppuja enkä -koristeluita. En myöskään pidä kukkakursseja.

Terveysrintamalla toisessa silmässä on makulaturvotus ja toisessa iriitti. Toisessa sääressä on pyoderma. Normimeininki siis.

Että näillä mennään. Tänään menen jälleen Kukkaiselämää-kauppaani ja koetan hymyillä ystävällisesti.

Hyvää viikonloppua.

28 thoughts on “Puutarha taloineen myytävänä

 1. Luopuminen on varmasti hirvittävää. Mutta jospa se toisi elämään jotain uutta ja jotain hyvääkin, koskaan ei voi tietää. Kaunis koti teillä on, ihme jos ei mene kaupaksi.

  1. Tuo puutarha vaikeuttaa myyntiä. Enemmistö ihmisistä ei halua hoitaa puutarhaa. Pitäisi kai olla sitä kunttaa ja pensaita. Niin, ja parin sadan neliön lautaterassi liuskekivipolkuineen.

 2. Ymmärrän hyvin tunteesi ja olen kyllä sanaton mutta voimahalit 🌷💕

 3. Voin vain kuvitella miltä sinusta (tai teistä molemmista) tuntuu 😭. Mut haluan uskoa että joku puutarhaharrastaja bongaa talonne.

  1. Mies haluaa kerrostaloon. Pakkohan minunkin on haluta, kun terveys on, mitä on.

 4. Kurjalta tuntuu että joudutte luopumaan rakkaasta paikasta. Mietin tuota tulevaa asumismuotoanne, että olisiko helpompi muuttaa rivitaloasuntoon, jossa kuitenkin olisi pienimuotoinen mahdollisuus kasvattaa jotain kaunista, sen mukaan mitä jaksaa?
  Toivottavasti kaupat onnistuvat hyvin eli joku puutarhaihminen muuttaisi taloonne.

  1. Totisesti toivon, että löytyy puutarhaihminen. Mutta ei voi tietää, eikä valita. Mennään suoraan kerrostaloon. Kuten meikä sarkastisesti sanoo: ”Kerrostaloon kuolemaan”. En oikein usko olevani rivitalotyyppiä.

 5. Surullista, mutta ymmärrän päätöksenne hyvin. Terveys ja sen vaaliminen / ylläpitäminen on kuitenkin tärkeää ja ehkä voimia jää helppohoitoisessa asumisessa enemmän. Oli ihanaa käydä puutarhassanne vuosi sitten ja todeta se niin kauniiksi. Toivottavasti ostaja on puutarhasta nauttiva ihminen, joka ymmärtää kaiken työn, minkä olette tehneet puutarhan eteen. Voimia!

 6. Voimia ja parasta mahdollista ostajaa kodillenne <3 Totuus on, että lähes kukaan ei pysty omakotitalossa koko ikäänsä asumaan, siinä on niin paljon hommaa ja terve sekä liikuntakykyinen on oltava. Teille tämä ratkaisu tuli vain aivan liian aikaisin, sydäntä raastaa. Toivottavasti asiat menevät parhain päin. Sinulle toivon kyllä kaikkein eniten terveyttä, Satu <3

  1. Kiitos, Saila. Ei elämä sitten ole enää entisensä, mutta eihän se ole nytkään. Kakkaa tulee niskaan jatkuvalla syötöllä. Parasta antaa pikku hiljaa periksi. Hali.

 7. Tsemppiä myyntiin. Uskon, että talon ostaa perhe, jossa nautitaan puutarhassa puuhastelusta ja oleilusta.
  Kaunista viikonloppua sinulle Satu <3

  1. Kiitos, Outi. Kaunis ajatus, mutta jotenkin epäilen sitä. Eiköhän tänne tule bobcatit ja pistä kaiken sileäksi.

 8. Voimia tähän elämäntilanteeseen. Ja erityisesti toivon sinulle terveyttä. Toivottavasti puutarhaa arvostava ostaja löytyy.

 9. Raskas päätös, mutta terveyden kannalta ymmärrettävä. Olen monta kertaa miettinyt, miten vaikeaa on luopua omin käsin rakkaudella rakennetusta puutarhasta (ja kodista). Meilläkin se on luultavasti jossain vaiheessa edessä. Monet haluavat helppohoitoisen pihan, mikä todellakin tarkoittaa usein muutamaa tuijaa ja kiveystä joka paikassa.
  Toivon, että joku intohimoinen puutarhaihminen haluaa talonne kodikseen.

  1. Sitä minäkin toivon. Ei tämä ole helppo setti myydä. Saattaa mennä kauan. Ihmiset säikähtävät puutarhaa. Kaikessa elämässä pitää päästä helpolla ja se on ihan ok. Suuri osa haluaa heiluttaa rautaa salilla, ei lapiota puutarhassa, haravoida, raahata kiviä ja kantoja.

 10. Varmasti tosi vaikeaa luopua omasta rakkaudella tehdystä ja vaalitusta puutarhasta.
  Terveys menee kuitenkin tärkeysjärjestyksessä kaiken edelle. Kaikkea hyvää tulevaan Satu.

 11. Talon pohjapiirros vaikuttaa mielenkiintoiselta – se on iso ja sisustajalle oikea herkku. Kodin tarvitseva asettuu ensin ”taloksi” ja miettii vasta sitten pihapiiriä – siellähän on kaikki jo valmista. Ihan varmasti ostaja löytyy!

  hannah

  1. Saapa nähdä, miten käy. Täällä Itä-Suomessa ei arvosteta puutarhaa.

 12. Kyllä sinua on koeteltu
  😢Toivon sydämestäni, että terveemmät ja paremmat ajat koittavat pian❤️On se helkkari, että ihminen keksii pelit ja vehkeet, joilla lentää kuuhun, mutta sairauksiin ei löydy lääkettä. Parempaa syksyn jatkoa🍁

  1. Kiitos, Teija. Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Minkäs teet..

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: