Minustako muotisuunnittelija?

Minustako muotisuunnittelija?

Hellou!

Vierivä kivi ei sammaloidu, vai miten se menikään?

Mortti ei sammaloidu. Neuloin Mortille jumpperin viime talvena.

Olin vakaasti päättänyt, että kolmen koulun käynti riittäisi meikäläiselle. Nuoruuden huumassa kävin Lappeenrannan kauppaopiston markkinointilinjan. Sitten hain Helsingin Yliopistoon opiskelemaan pohjoismaista filologiaa ja valmistuin aineenopettajaksi. Opehommia teinkin parikymmentä vuotta. Viidenkympin kriisissä aloin toteuttaa unelmiani ja opiskelin kukkakaupan alan puutarhuriksi. Puutarhuriopintojen jälkeen vannoin pyhästi, etten enää ikinä opiskele yhtään mitään!

Itse ”muotisuunnittelija”

Hah! Kuinkas kävikään? Aloitan huhtikuussa Helsinki Design Schoolissa muotisuunnittelijan opinnot. Olen tulevista opinnoistani aivan intopinkeänä. Tavoitteenani on oppia suunnittelemaan vaatteita, kaavoittamaan, ompelemaan, suunnitella oma kangaskuosi ja pääsuunnitelmani on luoda oma Kukkaiselämää-vaatemallisto. Suuruudenhullua, eikö? Aion toteuttaa nuoruuden unelmaani.

Unelmoin isosti – aina. Pelkkä unelmointi ei vie minnekään, joten tuumasta toimeen. Hain kouluun ja pääsin. Huhtikuussa alkaa. Poika on luvannut tuurata minua koulun lähipäivinä Kukkaiselämää-kaupassa, joten puodin elämä ei kärsi opinnoistani. Päinvastoin. Luon ja tuon kauppaani uusia tuulia.

Nyt kysynkin sinulta: ”Millainen olisi unelmiesi Kukkaiselämää-vaatemallisto?”. Otan mielelläni vinkkejä vastaan. On minulla mielessäni jonkinlaisia visioita, mutta kaikki on vielä mietinnän alla.

Lupaan päivittää tänne blogiin opintojeni sujumisesta. Toivottavasti homma sujuu. Minulla on vähän paha tapa asettaa itselleni valtavia paineita lähes kaiken suhteen ja kaiken pitäisi onnistua ja sujua kertaistumalta. Voi siis tulla monenlaisia päivityksiä…, kärsimätön, kun olen.

Näyttää sille, että aiemmin eletty puutarhaelämäni on vaihtumassa muotiin. Vaihtelu virkistää!

Onnellista alkanutta vuotta! Onko sinulla tiedossa uusia tuulia tälle vuodelle?

16 thoughts on “Minustako muotisuunnittelija?

  1. Toivoisin jostain ihanasta ja samalla kestävästä ja pestävästä kukkaiskankaasta tehtyjä vaatteita, jotka oikeasti soveltuvat puutarhatöihin! Esim nikkarinhousut ja -shortsit.

    1. Kiitti vinkistä🥰 Aikoinaan etsin sellaisia minäkin. Hankala oli löytää..

  2. Itse olen päässyt opiskelun makuun vasta irtisanottua itseni 30 vuotta kestäneestä työsuhteesta. Opiskelin luonto- ja ympäristöalalla ja perinnesaunottajaksi. Nyt katselen koko ajan, että mitä seuraavaksi.
    Onnea opintoihisi ja malliston suunnitteluun!❤️

    1. Mahtavaa! Kiitos.🥰

      Meillä on vain yksi elämä ja kannattaa tehdä sitä, mikä tuntuu omalta jutulta. Itse heräsin tähän harmittavan myöhään.

      Opettajan työssä tykkäsin opettamisesta ja oppilaat olivat aivan ihania, mutta se kaikki muu… No, siihen meni 20 vuotta meikäläisen elämästä. Nyt on uuden aika!

  3. Voi vitsit että olet rohkea! Onnea kovasti opintoihisi! Uskon, että ne tulevat sujumaan erinomaisesti – päättäväinen ja motivoitunut kun olet. <3 Muutenkin kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteesi! Pus!

    t. Kukkapillin Satu

  4. Onnea ja menestysta tuleviin opintoihin! Hienoa etteivät opinnot haittaa Kukkaiselämää-myymälän hoitamista.
    Itseäkin hiukan on houkutellut sellainen kuin Nettilukio. Olen nimittäin käynyt vain keskikoulun ja jotenkin haluttaisi vielä itseään sivistää kun aikaakin nyt eläkkeellä olisi. Mutta taitaisi kuitenkin tulla ongelmia oppimisen kanssa kun keskikoulutodistuksen saamisestakin on jo yli viisikymmentä vuotta. Tosin sen jälkeen kouluttauduin hoitoalalle, joten muusta opiskelusta ei sentään noin pitkä aika ole.

    1. Lukioon vaan! Kaikki opiskelu on aina kotiin päin. Varmasti opit ja saat iloa opinnoista.

  5. Onnea opiskelupaikan saamisesta!
    Heti tuli mieleen, että puutarhanhoitoon liittyviä kestäviä ja kauniita vaatteita:)

  6. Onnea ja menestystä opintoihin. Enpä osaa sanoa millainen olisi unelmien mallisto, ehkä luonnonkuituinen, pellavaa, villaa ja puuvillaa.

  7. Onnea uuden opiskelupaikan johdosta. Tutkintojen määrällä ei ole ylärajaa. Itsekin olen opiskellut keskiasteen tutkinnon jälkeen kaksi ylempää korkeakoulututkintoa, enkä voi vannoa, että se jäisi tähän.

  8. Hei!
    Aikuiset naiset kaipaavat ja etsivät mekkoja, jotka ovat armollisia erilaisille vartaloille. On omenaa, päärynää (en puhu hedelmistä…). On rintavaa, suoraa, mahtavat allit kuin Kippari-Kallella. Osalla sorjat sääret ja osa haluaisi peittää kinttunsa. Todellakin kysyntää löytyy mietitylle, kauniille kukkaismallistolle.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: