Unkarinsyreenien vuoro

Unkarinsyreenien vuoro

Hei!

Meninpä pihalle eilen uhoamisestani huolimatta. Varustauduin hyttysten hyökkäyksiin pitkillä hihoilla ja lahkeilla. Huivikin oli kaulassa. Läkähtyminen oli lähellä, vaan hyttysistä ei ollut riesaa.

Huomaatko, puulla on kasvot?

Mies leikkasi nurmikon, minä trimmasin. Yhdessä haravoimme amerikanjalopähkinän norkkoja, joita totisesti riittää. Mies kasteli etupihan ja minä takapihan. Lopuksi napsin muutaman valokuvan.

Paviljongin takana olevat unkarinsyreenit ovat aloittaneet kukinnan.

Alppiruusujen kukinta on jo loppusuoralla, mutta laukat jaksavat vielä kivasti.

Onneksi perennat ovat jo kasvaneet isoiksi ja rakoja ei enää juurikaan ole. Se helpottaa kitkentäurakkaa. Mutta kitkeä ja puunata täytyy ennen Avoimia puutarhoja. Osallistutko sinä Avoimiin puutarhoihin?

Tänään on luvattu sadepäivä. Ihan hyvä. Sade tulee kasveille tarpeeseen. Vaikka on sunnuntai, ajattelin siivota ja sitten voisin jatkaa kukkakassiprojektiani, joka on ollut pari kuukautta jäähyllä.

Jos keli on kohtuullinen iltapäivällä, voisin käydä haravoimassa etupihan polut ja siistiä Ruusulaa vähän muutenkin. Omenapuun kuihtuneet kukat ovat sotkeneet polut ja penkereet.

Tiistaina on Kukkaiselämää-pihapuoti auki ja sunnuntaina on ne avoimet ja puoti auki. Siinä onkin ensi viikon ohjelmat. Vaihtelua sikäli, että pitkästä aikaa ei ole yhtään lääkärireissua tiedossa. Seuraava on vasta tämän kuun lopussa, kun nenääni operoidaan sairaalassa. Josko sitten alkaisi happikin kulkea paremmin?

Tällaista jaarittelua tällä kertaa. Rentoa sunnuntaita!

2 thoughts on “Unkarinsyreenien vuoro

  1. Rehevä piha, ja sellaiseen minäkin pyrin. Meillä on vaan pakko jättää kulkuväyliä isoille koneille.
    No worries, kaikki kävijät ovat taatusti ihastuksissaan ja lääpällään pihaanne. Ka Mortti käy myös moikkaamassa kävijöitä?

    1. Kiitos! Morttihan voi olla vaikka marjatarhassa tai sitten on miehen kanssa vastaanottamassa vieraita hihnassa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: