H-hetki lähenee

H-hetki lähenee

Moikkelis!

Eilinen meni pihaa siivotessa. Roskaa riitti tuulenpuuskien jälkeen. Amerikanjalopähkinän norkkoja oli takapihalla jälleen useampi kottikärryllinen ja etupihalla oli omenapuu roskannut oikein urakalla.

Sain pihatöihin avuksi äitini. Kiitos, äiti! Nyt on taas vähän aikaa siistiä. Vielä täytyy vaihtaa altaan vesi ja leikata nurmikko ja trimmata ja sitten on puutarha valmis vastaanottamaan vieraat sunnuntaina Avoimissa puutarhoissa.

Kasteluhommia on tiedossa iltaisin, sillä on luvattu aurinkoa ja todella lämmintä. Kärräsin isolehtisille nauhuksille multaa useamman säkin, jotta kosteus pysyisi niiden juurella paremmin. Katetta en käytä. Se on rumaa ja kotilot muhivat siinä ja eipä sitä ole kiva haravoidakaan. Kuorikate ei ole meikäläisen juttu. Rhodoille ja aitapensaille voin laittaa, mutta en todellakaan perennoille.

Ilokseni rikkaruohot ovat vähentyneet tuuheiden perennojen ansiosta. Jos niitä onkin, eivät näy.

Pioneissa ja Ruusulan ruusuissa on nuppuja ja saapa nähdä aukeavatko sunnuntaiksi. Olisi hieno juttu, jos aukeaisivat!

Tänään menen ruusukaupoille. Etupihan Ruusulassa on muutama Queen Elisabeth muuttunut ns. villiversoiksi. Jospa löytäisin jotain kivoja ranskanruusuja, Austineita tai neilikkaruusuja niiden tilalle. Yritän olla enää haksahtamatta ryhmäruusuihin. Tuppaavat olemaan yhden kesän ilo. Onko suosituksia?

Ruusujen istutusta ja mullan kärräystä on luvassa tälle päivälle.

Olen ruukuttanut pihatöitä tehdessäni muutamia taimia myyntiin, mm. kuvan ripsialpia ja hopeamarunaa sekä amerikanjalopähkinän pikkutaimia.

Valtavasta kirvojen hyökkäyksestä huolimatta valkoinen lehtoängelmä kukkii. Lila on vielä nupuillaan. Kirvat sain näistä pois ihan sormin vedellen ja suihkuttamalla vedellä.

Jep, nyt pidetään peukut pystyssä, että kaikki sadat nuput ovat avoinna sunnuntaina. Jollei, on puutarha kovin vihreä.

Kukkaisaa torstaita!

2 thoughts on “H-hetki lähenee

  1. Rehevältähän siellä näyttää, vaikka ei niin kukkaisaa olisikaan. Eivät ymmärrä kukkaset, milloin pitäisi olla parhaimmillaan. Minulle kävi samoin, luulin köynnösruusun avaavan sadat upeat kukkansa, kunnes ensimmäinen aukesi ja totesin muuttuneen villiksi. Olipa homma saada villiversojen juurakko pois maasta! Tänä vuonna joudun missaamaan avoimet kokonaan, harmi! Oikein ihanaa tulevaa sunnuntaita, ei pitäisi ainakaan sataa vettä!

    1. Onneksi muutama pioni avautui juuri sopivasti. Kiitos, Sirkku, oli hieno päivä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: