Onko järkee vai ei?

Onko järkee vai ei?

Hei!

Toivottavasti myrsky ei ole pahasti murjonut puutarhoja siellä lännessä ja etelämmässä. Meillä kaakossa on kovia tuulenpuuskia, mutta ei sen pahempaa toistaiseksi.

Olen erityisellä mielenkiinnolla seurannut säätiedotusta sunnuntain Avoimia puutarhoja ajatellen. Johan oli sääkartalla sadepilviä sunnuntaille. Eipä yllättäisi! Joka vuosi on sade ko. päivänä tai jokin luonnonkatastrofi ennen h-hetkeä.

Eilen siivosin Ruusulaa. Polut olivat täynnä omenapuusta pudonneita ruskeita kukkien terälehtiä. Niitä tuli kaksi kottikärryllistä. Seuraava vaihe on raakileet, joita saa poimia selkä vääränä poluilta ja kukkapenkeistä.

Illalla kaikki oli niin siistiä ja nättiä Ruusulassa. Nyt meillä nuo myrskyn reunatuulet puhaltavat puuskittain ja kohta on sotkuista taas. Välillä tuntuu, että ei tässä puutarhan siivoamisessa ole mitään järkeä. On nättiä pari tuntia ja se siitä.

Etupihan ruusukaari ei ole oikein balanssissa. Sininen alppikärhö on valtaisa ja meinaa tukkia koko portin. Talvella kovia kokenut Lavinia-ruusu sinnittelee portin kahta puolta. Toivottavasti pääsee hyvään kasvuvauhtiin.

Multasin kaikki etupihan penkit eilen varmaan jo kolmannen kerran. Mihin se multa valuu? Kiinaanko?

Aika tyhjälle näyttää vielä tuo musta ruusukaari. John Davis -ruusu on ainakin toisella puolella. Joku toinen toisella. Kukas näitä kaikkia muistaa..

Itäpolulla valkoiset kurjenmiekat ovat vuorossa keltaisten jälkeen. Näyttäisi yksi violettikin sinnittelevän joukon jatkona.

Tänään on Kukkaiselämää-pihapuoti avoinna klo 17 – 19. Tervetuloa!

Vihdoin sain eilen kesäkassiprojektini päätökseen!

Aiemmin talvella virkkasin laukun. Nyt on kukkaisaa menoa!

Mukavaa tiistaita!

6 thoughts on “Onko järkee vai ei?

  1. Me onneksi säästyttiin Lahdessa myrskyltä, mutta aika kovaa tulee tälläkin hetkellä. ?
    Voi, että sun piha näyttää kivalta! ?
    Suunnittelin, et olisin sunnuntaina voinut lähteä vaikka vähän kauemmaksikin puutarhoja ihastelemaan, mutta meilläpä sattuukin viikonloppuna olemaan heinätöitä.? Joskus kyllä vielä haluan sinne teille päin lähteä ajelemaan. ?

    1. Kiitos, Jenspa. Heinätöille onkin kelit kohdillaan! Ehkä liikaakin. Tervetuloa!

  2. Meilläkin oli kova tuuli, mutta pahoilta vahingoilta vältyttiin. Toivottavasti sää suosii avoimia!

    1. Ennustuksen mukaan pitäisi suosia. Toivotaan, että on hyvä sää.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: