Koulumme Suomi 100 -juhla

Koulumme Suomi 100 -juhla

Hei! Eilen vietimme Sammonlahden koulussa Suomi 100 -juhlaa.

Näkymä ruokalaan opettajien ruokapöydästä

Vastuullani oli juhlalounaan kukkakoristeet ja olin myös mukana pöydän kattamisessa.

Juhlavieraiden pöytä

Aiemmin viikolla päivitin kukka-asetelmien teosta tuonne Facen puolelle, jos haluat katsoa. Sieltä löytyy myös videokuvaa eilisen juhlan näkymistä ennen vieraiden tuloa. (Tässä: linkki) Ja koska kaikki kuvat on otettu ennen vieraita, ei kynttilöissä ole vielä tulia. Kuvat on otettu kännykällä, sillä mukanani töissä ei ollut kameraa.

Juhlapöydän kukka-asetelmasta lähti molemmin puolin murattikiehkurat, joiden mutkissa oli sammalpalloja ja tuikut. Lednauha kiersi muratteja. Servetit oli kietaistu juuttinauhalla ja niitä koristi rosmariininoksa.

Kukka-asetelman pohjana oli valmis kranssipohja, jonka päällystin sammalella. Koristeina käytin varpuja, havuja, valkoisia ruusuja ja amarylliksia. En tykkää värjätyistä kukista, joten korvasin siniset kukat pienillä sinisillä kuusenpalloilla. Seassa oli myös pieniä valkoisia lumihiutaleita ja valkoisia palloja. Kranssin keskellä oli kynttilänjalka. Mansettina oli kostea oasissieni, jonka päällystin foliolla. Kiinnitin ruusut ja varvut oasikseen. Kynttilä oli kuparikupin sisällä. Kranssia ympäröivät pienet lumihiutaleledvalot. Kaikki kranssin kukat oli pienissä ”vesiastioissa”, jotka kätkin kranssin sisään. Osassa oli pienet kuusenpallot, joista poistin kannan ja täytin vedellä. Osalla kukista oli märät, kelmuun käärityt oasissienipalat. Osa oli pienissä vesipussukoissa. Yksi kranssipohja oli kokonaan oasissientä.

Koulumme vahtimestari teki juhlapöydän kynttilänjalat koivuhaloista. Valkoiset kruunukkynttilät saivat sinisen alaosan värin koulun kynttiläpajassa.

Oppilaat valmistivat juhlaan 500 karjalanpiirakkaa. Olivat herkkua! Juhlalounaana oli karjalanpaistia ja jälkiruokana vaniljajäätelöä mustikkahillolla. Harmi vain, en kiireessä muistanut ottaa yhtään kuvaa tarjoiluista. Blogillani ei ole joulukalenteria, mutta voisin vinkata todella kivasta joulukalenterista. Taidepainotteinen valvontaluokkani (7. luokka) tekee koulumme nettisivuille videojoulukalenteria på svenska (olen ruotsinope ). Joka päivä aukeaa aivan ihana uusi luukku. Kannattaa seurata oikeaa hyvänmielen joulukalenteria! Pääset sinne tästä. Kalenteri löytyy sivun oikeasta sivupalkista. Klikkaa nuolta, niin video aukeaa. Videokuvan oikean alanurkan ”neliötä” klikkaamalla, saat suuremman kuvan näkyviin.

OIKEIN HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

31 thoughts on “Koulumme Suomi 100 -juhla

 1. Kertakaikkisen kaunista! On hienoa kun kouluissakin on panostettu itsenäisyyden juhlimiseen. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

 2. Aivan huikean kaunis kukka-asetelma.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle Satu ❤️

 3. Hienon näköistä, todella juhlavaa ja upeaa <3 Hyvää itsenäisyyspäivää Sinulle 🙂

 4. Upea koristelu ja huikean hienoja ideoita! Hyvää itsenäisyyspäivää!

 5. Hianon näkööseksi saitta juhulatilan. Kuinkas kummas "sattuu" sulle kukka-asetelmien teko 🙂 Ihanat asetelmat teikki! Hyvää itsenääsyyspäivää!

 6. Tilaisuus näyttää niin kauniin juhlavalta. Hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinulle <3

 7. Olipa juhlavan näköistä. Kauniit koristelut. Hyvää itsenäisyyspäivää!

 8. Tosi kaunista! Kuinka upeasti nuo vihreät varvut ja havut sopivat valkoisten ruusujen kanssa! Teillä oli varmasti kaunis juhla.

  Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää!

 9. Varmasti arvokas ja hieno juhla! Ja kauniit kukkakoristeet. 🙂

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

 10. Kiitos, Anneli A. Oli hieno juhla. Mukavaa loppuviikkoa!

 11. En tiedä, miten sattuikin. Kiitos. Mukavaa loppuviikkoa!

 12. Kiitos, Saila. Oli kaunis juhla kaikin puolin. Mukavaa loppuviikkoa!

 13. Kauniit koristelut.
  Hyvää myöhästynyttä itsenäisyys päivää.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: