Täydellistä kyykytystä!

Täydellistä kyykytystä!

Hei! Mikäli tykkäät lukea positiivisia postauksia, älä lue tätä. Tästä on ilo ja positiivisuus kaukana. Vielä eilen tavoitteenani oli suorittaa napakasti puutarhuriopinnot Harjun Oppimiskeskuksessa. Mottoni oli ”Mitä nopeammin ja paremmin – sitä parempi”. Nyt meni ”moti”, kuten oppilaani sanovat ;O) Sikälihän asemani on hyvä, että minulla on ylempi korkeakoulututkinto ja virka. Haaveeni kuitenkin on ollut opiskella puutarhuriksi. Enpä tiedä enää, viitsinkö vaivautua.

En voi sietää epäreilua kohtelua ja koen tulleeni tällaisen toiminnan kohteeksi ihan kympillä. Tämä on pikkuasia jollekin, mutta minulle tämä on periaatteen kysymys. Taidan olla ns. hankala tapaus. Luonteeseeni ei kuulu, että tenttiin mennään pääsemään läpi. Yritän aina parhaani ja kiitettävä on yleensä tavoitteenani. Niin oli eilenkin ja olin lukenut myös siihen malliin. Menin eilen kasvien tunnistustenttiin. Tentissä piti osata kasvien tieteelliset nimet ja tunnistaa kasvit. Tunnistin kaikki oikein. Sain huonoimman arvosanan 1. Skaala oli 1 – 3. Googletin Opetushallituksen sivuilta arviointikriteerit:

http://www.oph.fi/download/162220_puutarhatalouden_pt_01082015.pdf

Puutarhakasvien tunnistaminen ja nimeäminen tieteellisin nimin 

ARVIOINTIKRITEERIT 3. Työn perustana olevan tiedon hallinta: 

Puutarhakasvien tunnistaminen ja nimeäminen tieteellisin nimin 

Tyydyttävä T1 

tunnistaa keskeisimmät puutarhakasvit ja osaa niiden tieteelliset kasvisuvut 

Hyvä H2

tunnistaa alan töissä tarvittavia puutarhakasveja ja osaa niiden tieteelliset kasvisuvut ja tärkeimmät lajit 

 Kiitettävä K3   

tunnistaa alan töissä tarvittavia puutarhakasveja monipuolisesti ja osaa niiden tieteelliset kasvisuvut ja lajit

Harjun sivuilla lukee:

Ammattitaitovaatimukset ja arviointikriteerit:

Opiskelija tai tutkinnon suorittaja osaa

-tunnistaa alan töissä puutarhakasveja (liite 2) 

Harjun Itslearningin sivuilla tieteellisten nimien dian kohdalla sanotaan, että kasvien tieteellinen sukunimi kirjoitetetaan isolla ja lajinimi pienellä. Uskallan silti kyseenalaistaa, onko kirjainkoko tärkeämpää kuin kasvin tieteellisen nimen tietäminen tai kasvin tunnistaminen. Opetushallituksen arviointiohjeissa en löydä mainintaa kirjainten koosta tai tyylistä.

Minun kohtalokseni tentissä koitui se, että en huomannut ohjeissa mainintaa, että pitää vastata kaunolla, jotta isot ja pienet alkukirjaimet erottuvat. Kirjoitin tikkukirjaimin, sillä ajattelin, että opettajan on helpompi lukea kirjoitustani. 

Arviointi toimeenpantiin seuraavasti:

 Pisteitä sain172/325. Kaikista oikein kirjoitetuista tieteellisistä nimistä sain yhden pisteen kolmen sijaan, koska iso alkukirjain puuttui. Mikäli nimessä oli muu virhe, pistettä ei tullut. Oikein kirjoitetusta suomenkielisestä nimestä sait kaksi pistettä, pikkuvirheestä lähti yksi piste.

Tämän sain sitten ohjeeksi ja ojennukseksi jatkoa ajatellen:

Kasvien nimistä isoilla alkukirjaimilla kirjoitetaan heimo ja suku, pienillä alkukirjaimilla laji (alalaji, muoto, muunnos) ja suomenkielinen nimi. Lajike kirjoitetaan isolla kirjaimella yksinkertaisiin heittomerkkeihin. Ryhmän oikea kirjoitusasu on Suvunnimi Ryhmännimi -Ryhmä. Suomenkielisissä nimissä hyväksytään vain kasvilistan nimi ja Viljelykasvien nimistö 2017 painoksesta löytyvät vaihtoehdot, ei esim. vakiintuneita kansanomaisia nimityksiä, elleivät ne löydy Nimistöstä. 

Varsinaisia virheitä, jotka eivät liity kirjoitusasuun tai -Ryhmä-nimikkeen puuttumiseen, listattuna alle: (vasemmalla minun tuotokseni, oikealla oikea vastaus)

Rhododentron = Rhododendron tarha-atsalea = ruukkuatsalea riippadiana = amppelidiana kesämaloppi = maloppi tuliunikko = silkkiunikko majuus = majus Zyclamen = Cyclamen kruunucissus = kruunukissus tarhahortensia = jalohortensia Epipremnum bipinnatum = E. pinnatum Rumohra adiantiflorus = R. adiantiformis Dichorda = Dichondra isopeikonlehti = jättipeikonlehti huonepullojukka = huiskupullojukka Begoniat kaipasivat tarkennusta, pauliinabegonia ja kesäbegonia olivat kyseessä. Minusta on ihan ok, että em. asioista sakotetaan, sillä niissä oli virheitä. Olisi ollut myös ok rangaista käsialasta, mutta että kaksi pistettä lähtee kolmesta!. Kaikki kasvit oli tunnistettu oikein. 

Ensin ilmoitin uusivani tentin, mutta olen muuttanut mieltäni. En uusi, sillä mielestäni arviointi oli täysin mielivaltaista.

Ensi viikon torstaina minulla olisi seuraava tentti, jossa olisi vuorossa puiden, pensaiden ja perennojen tieteelliset nimet ja tunnistaminen. Saattoi olla muitakin. Sanon ihan suoraan, että arviointi oli niin kannustavaa, että pelkkä ajatus opetella nimistöä ja tunnistamista etoo. Minulta meni motivaatio täysin. Ehkä olen nipottaja, mutta näin nyt kävi.

Itse olen ammatiltani opettaja ja uuden ops:in hengen mukaan arvioinnin tulisi olla kannustavaa. Tämä oli kyykytystä.

Voi olla, että puutarhuriopintoni olivat tässä. Minulla on parempaakin tekemistä kuin ajaa 90 kilometriä mielivaltaisesti kiusattavaksi. Saatanpa jäädä tässä kesälomalle!

Ensi viikolla olisi myös koneiden näyttötentti. 

Sanonpa vain, että ilmeisesti Harju ei tarvitse puutarhaopiskelijoita. Meitä aloitti kuusi ja jäljellä on kolme. Luku saattaa ihan just pudota kahteen.

Tein oikaisupyynnön johtoportaalle. Minulle vastattiin:  ”Olet tehnyt kasvitentin. Tentin tarkoituksena on varmistaa osaaminen näyttöön. Tarkoittaa siis, sitä että tekemäsi kasvitentti ei ole näyttö, vaan testi oletko valmis kasvitunnistuksen osalta näyttöön. Koska kyseessä ei ole näyttö niin arviointia ei voi oikaista, koska  kyseessä on vain osaamisen testaaminen. Eli ”kasvitentin” arviointitulos on vain suuntaa antava osaamisen näkökulmasta. Tentissähän osasit kaikki kasvit, tarkoittaa sitä että olet kasvien osalta valmis näyttöön. Kasvitunnistus arvioidaan näytössä.” 

Jos asia on noin, miksi tentistä annetaan arvosana? Miksei ole vain hyväksytty tai hylätty taikka suoritettu?

Tämä voi olla jonkun mielestä pikkujuttu ja nipotan turhaan. Minulle tämä on periaatteen kysymys.

Olen tavannut Harjussa aivan ihania ihmisiä,  ja kiitos heille ihan kaikesta, jollen enää ensi viikolla tulisikaan… 

36 thoughts on “Täydellistä kyykytystä!

 1. Minusta tuo oikausupyynnön vastaus kertoo oleellisen. Kyseessähän oli trakoitus varmistaa, että osaat kasvit ja sinä osasit. Minä ainakin sinuna viisveisaisin moisista muista kommenteista ja numeroista.
  Mutta sen toki itsekin tiedän satoja kasveja tenttineenä, että suku kirjoitetaan isolla ja laji(ke) pienellä. Käsiala on oltava sen mukainen.

  Jos haluat puutrahuriksi, niin unohdat moisen ja nyt ainakin tiedät mikä tentin tarkoitus oli. Miksiköhän sitä ei sitten sinulle aiemmin selitetty vai oliko se muillekin epäselvä. No, kaikki ei aina ole helppoa ja aina ei voi olla paras, ehkä tästä jotain opitkin.

  Marja

 2. Kertoo toki. Mutta jos asia on noin, miksi annetaan arvosana? Eikö silloin arvioinnin kuuluisi olla suoritettu tai hyväksytty / hylätty? Edelleen olen sitä mieltä, että kohteluni oli epäreilua ja sitä en niin vain niele. En opiskele yhtään ainutta kasvin tieteellistä nimeä ennen, kuin on selvillä, kuka arvioi ja miten tuleva tentti arvioidaan. Haluan selvät sävelet. Ja voi olla, etten opiskele sittenkään. Minusta tuo touhu oli alle arvostelun. Tunnistan ja tunnustan omat mokani, mutta hyvä olisi tuolla toisessakin päässä ne tunnistaa ja ehkä korjata. Vaan ei. Voipi olla, että äänestän jaloillani ja eiköhän siellä olla vain mielissään, jos niin teen. Pääsevät hankalasta opiskelijasta.

  Sanonpa vielä, että on ihan naurettavaa, että kirjainten koolla on arvioinnissa enemmän merkitystä kuin kasvin nimellä. Olisinko sitten saanut kaksi pistettä, jos kirjaimet olisivat olleet oikeissa paikoissa isoja ja pieniä ja nimet pielessä? Tuskin.

  Sori, mutta olen edelleen asiasta ihan raivona. Yleensä tokenen nukutun yön jälkeen, mutta tämä nyt vain oli liikaa. Ei tässä ole mitään järkeä.

 3. No voi hyvät hyssykät, jopas on pilkun viilaamista.
  Tuo kahden pisteen rokotus on kyllä aiheetonta, pisteen rokotuskin riittäisi kun kasvi on kerran tunnistettu ja nimetty, olkoonkin kirjoituasasu pois oikeasta.
  Harmillista, kun nyt tällainen sattumus tuli, ja niin innolla kun aloitit opinnot. Toivottavasti juhannus virkistää mielialaasi. Hyvää mittumaaria!

 4. Jos on tarkkaa, niin sitä voisi harjoitella etukäteen, jotta kaikki tietää mitä tehdä tositilanteessa. Toisaalta hassua, että sillä tentillä ei sitten ollutkaan merkitystä…

 5. Kiitos. Minusta tuo oli kohtuutonta. Luulen, että tämä oli sitten tässä. Ei tuon arvosanan vuoksi, vaan siksi, että koen tuollaisen toiminnan järjettömänä.

 6. Nämä asiat mielestäni sotivat keskenään. Ei mene minun jakeluuni. Harmittaa, että olen käyttänyt kolme kesälomaviikkoani tähän. Opiskella puutarhuriksi oli suuri unelmani, joka ei nyt ilmeisesti toteudu.

 7. Voihan räkäkokkare! Minullakin paloi käämit sinun puolesta. Nyt teet valituksen ylemmälle tasolle ja kerrot, että alkukirjainte suuruudesta tai pienuudesta ei ole annettu ohjeita, joten koulun/opettajan moka.

 8. Älä anna moisten pikkukivien kaataa sinua matkalla kohti haaveitasi. Mieti, mitä todella haluat, ja yritä sivuuttaa toisten pikkumaisuudet. Niin kauan kun unelmasi lähestyy toteutumista, muulla ei ole väliä. Tuskin kukaan enää valmistuttuaan muistelee kömähdyksiä (muiden tai omiaan). Loppujen lopuksi tärkeintä on lopputulos, ei matka. 🙂

 9. No, jos tuon takia suuren unelmasi jätät,niin voi voi… Ota vähän rennommin.

 10. Tein jo valituksen. Ei kiinnostanut. Oli siinä omaa mokaa, mutta pikkusieluista on touhu.

 11. Turhaa ylireagoit, otat opiksi ja pää pystyyn jatkaen opiskelua. Jos sitä oikeasti halut.

  Olen kuullut opiselupaikastasi pelkkää hyvää, joten en oikein ymmärrä miksi et heidän sääntöjään hyväksy.

  Kasvien nimistö on selkeä, sukunimi on aina isolla alkukirjaimella ja sen lajikkeet eli alalajit pienellä. Kaikissa kqsvioissakin.

  Annu

 12. No, tuota minä olen tässä miettinyt. Nyt on vain totaaliketutus päällä ja pistää miettimään, että mitä iloa tästä saan. Maksaako vaivaa?

 13. Onpa erikoista. Toivottavasti et lannistu.
  Tuli mieleen kasvintunnistustentit Englannissa. Yksi aika paljon kasveja osaava italialainen kirjoitti kaikki lajikenimet lainausmerkkeihin, vaikka ihan selkeissä ohjeissa oli, ja ne oli läpi käyty, että ne laitetaan heittomerkkeihin, kuten kirjoititkin. Hän oli käärmeissään, kun sai nolla pistettä jokaisesta launausmerkkeihin kirjoitetusta lajikenimestä. Hänen mukaansa ne Italiassa kirjoitetaan lainausmerkkeihin (mikä tyypillisen italialainen selitys 😀 )
  Tässä tapauksessa minusta oli ihan oikein, että hän sai nolla pistettä niistä, sillä se oli kyllä ihan selkeästi sanottu. Teille ei ilmeisesti sanottu, että pitää kirjoittaa tekstaten. Melkoisen tyhmä arviointi!

 14. Niinpä. Samaa mietin. On vain ihan totaalipotutus päällä. Minusta tuo touhu on lähinnä simputusta ja en voi hyväksyä sitä. Toisaalta onko mitään järkeä luovuttaa moisten vuoksi? Ehkä jatkan ihan piruuttani? Käyn nyt niin kuumana, että tosiaan pitää relata. Sanonpa vain, että muualla koulumaailmassa tuollainen touhu ei vetelisi.

 15. Voipi olla noinkin. Meikä on kuumakalle ja koen tulleeni epäreilusti arvioiduksi. Jos noin tehty muillekin, on se ollut yhtä epäreilua heillekin. Olen sitä mieltä, että jos mitään ei kritisoi, ei mikään muutu. Tuskin kyllä muuttuu nytkään. Tuulimyllyjä vastaan tässä yksin tappelen.

  Olen myös älyttömän vihainen itselleni. Olin ihan hiton huolimaton, kun kirjoitin tikkukirjaimin, vaikka tehtävänannon jälkeen oli vielä lisäohje käsialasta. Siltikin minusta tuo sakotus käsialasta oli kohtuuton, kun tunnistin kasvit oikein.

  Harju on ihan hieno paikka ja sitä en kritisoi. Kritisoin tämän tentin pisteytyssysteemiä ja myös omaa toimintaani. Toivoisin oppilaitokseltakin itsearviointia sen verran, että mietittäisiin, onko tuollainen pisteytys tätä päivää. Se, että aina on tehty jollain tapaa, ei ole syy tehdä vastedeskin samoin. Täytyy kehittyä. Niin minunkin täytyy. Pitää olla jatkossa huolellinen ja hillitä tätä kuumenemista. Olen vain ihan hitokseen turhautunut tällä hetkellä. Toivottavasti tunne menee ohi.

 16. Vastaaja tässä tyhmänä oli. Tehtävänannon jälkeen sanottiin käsialasta, vaan enpä huomannut. Se minusta on väärin, että kirjainten koolla on pisteytyksessä isompi arvo kuin oikealla nimellä ja tunnistuksella. Olisi ollut ihan ok sakottaa, mutta painotus niin, että tunnistuksella on isompi arvo kuin kirjainkoolla.

  Yritän tässä koota itseäni jälleen kerran. Katsotaan, vieläkö tämän korttitalon saan kasaan.. Huoks.

 17. Voi Satu ♥ ymmärrän hyvin sinua mutta et saa antaa periksi nyt!
  Sinä tiedät ja osaat oppien koko ajan lisää. Älä anna tällaisen kaataa
  puutarhurin opintojasi. Sinusta tulee vielä PUUTARHURI ja kun pääset
  tämän "ketutuksen" yli naurat koko episodille. Tiedän, että itseäni
  ottaisi myös päähän ihan hirveästi mutta tiedän myös sen, että sisuuntuisi
  ja seuraavaksi en menisi läpi harmaan kiven vaan kallion!
  Mieti rauhassa, pohdi ja puntaroi – älä tee äkkipikaisia ratkaisua…pliis!
  Oikein mukavaa juhannusta sinulle ja tsemppihalaus ystäväni ♥
  Mikille oikein paljon rapsutuksia ja Minnieltä hännänheilutus 🙂

 18. Hammasta yhteen ja eteenpäin. Kohti haaveen toteutumista. Tsemppiä!

 19. Kiitos tsempistä, Marjo. Voihan olla, että potutus vielä sisuunnuttaa. Niin käy aika usein lopulta. Nyt vain meni ketutus ihan koko vartalolle. Juu, en tee, vaikka lähellä jo oli. Sen verran kuumenin.

  Mukavaa juhannusta ja Minnielle pusuja!

 20. Kiitos! Pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä… Huoks.

 21. En ymmärrä meuhkaamistasi, sillä sinähän olet itse tehnyt virheen vastaamalla muulla tavoin kuin ohjeistuksessa sanotaan. Ei ole koulun tai kokeiden arvioijan vika, jos haluat sooloilla omiasi. Pitää hyväksyä se, että eri koulutusaloilla on erilaiset toimintatavat kuin mihin ehkä itse olet tottunut. Ammatillinen koulutus ei ole sama kuin yläkoulu, josta lähes kaikki suoriutuvat jos ei muuta niin armosta (etenkin mm. ruotsista). Uhkailet jo toista kertaa lopettavasi opinnot, joten ehkä on parempi vain jatkaa puutarhaharrastusta omassa pihassa omin säännöin. Siellä ei kyykytetä.

 22. Ainakin meuhkaan omalla nimelläni ;0) Itse mokasin, mutta mielestäni rangaistus oli kohtuuton.

  Tuota minä juuri mietinkin. Onko tässä mitään järkeä? Omassa puutarhassani tosiaan kyykkään omaan tahtiini ja olen onnellinen. Mietinkin juuri, saanko näistä opinnoista enemmän iloa vai mielipahaa.

  En tiedä, miten uhkailen. Eiköhän se ole Harjulle ihan sama, opiskelenko siellä vai en. Ihan tässä pohdin itsekseni ja ajattelen ns. "ääneen". Kiva, että pohdintani kirvoitti sinut keskusteluun mukaan. Arvostaisin tietysti kommentointiasi vielä enemmän "henkilöityneenä". Puskista on ns. hyvä huudella.

 23. Älä lopeta sitä koulutusta sillä silloin he ovat voittaneet. Käyt sitä itsellesi et heille muille. Tottakai tuollainen ottaa nuppiin mutta ei niitä sääntöjä muuteta vaikka jäisitkin pois mutta sinulle se olisi iso pettymys, sillä olihan toiveesi tuo koulutus käydä. Hammasta kiristellen näin se menee, on noita epäkohtia täällä Saksankin maalla ihan tarpeeksi ja arvaa vaan miten ärsyttää mutta systeemiä on niin vaikea voittaa tai edes horjuttaa yhden ihmisen, älä siis anna periksi vaan näytä niille että vaikka meni mönkään täältä tullaan ja seuraavalla kerralla tiedät heidän säännöt!

  Sain kerran koko testin hylkäyksen kun värit eivät kuulemma olleet oikeassa järjestyksessä…olin taideopinnoilla, vaikka kyllä ne oli mutta liian haaleena 🙂

  Hyvää juhannusta!

 24. Jäin miettimmään, josko tentti olisi ollut suullinen kun kuitenkin tärkeintä oli kasvien tunnistus. Aika tarkkaa kyllä on jos kirjainten koko on tärkeämpi kuin asiatieto! Ei muuta kuin otat härkää sarvista kiinni ja näytät niille mistä se kana… Sisua vain mukaan ja menoksi!

  Ihanaista Juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi sekä Mikille!

 25. Miten helpolla kuvittelit pääseväsi siellä puutarhuriksi? Jos siellä on säännöt ja ohjeet, täysin loogiset mielestäni, niin miksi et noudata niitä? Et sinä voi sanella heille miten pisteet ja arviot jaetaan, heillä on oma systeemi ja sillä selvä. Olen tuon edellisen anon kanssa samaa mieltä, johan sinä kerran aikaisemmin uhkailit lopettaa koulutuksen kun ei ollut sinulle mieleisesti joku asia järjestetty. Missähän tässä kohtaa se vika on? Katso peiliin.

  Ja totta tosiaan, mihin tarvitset puutarhuri-titteliä? Kehuaksesi, että saisit lisää tukijoita blogiisi. Blogisi on nyt jo niin täynnä kaikkea ylimääräistä, että harvoin tulee lueskeltua, kun varsinaista juttua saa hakea. Ja sitten sekin on mökötystä kuin uhmaikäisellä.

  Enkä minä huutele puskasta, minulla ei ole eikä tule nimimerkkiä,

  Unna

 26. Jos on sääntö, että "Hyppää kaivoon!", sinäkö hyppäät? Emme elä Pohjois-Koreassa, joten kyllä asiallista kritiikkiä pitää pystyä antamaan ja ottamaan vastaan. Mikään ei kehity, eikä muutu, jos aina hymistellään. En nyt kyllä kuvittele, että mikään nytkään muuttuu, mutta olenpa kertonut systeemistä ajatukseni.

  En kuvitellut pääseväni helpolla. Kuvittelin kuitenkin, että touhussa on jokin järki. Onko sinusta järkevää, että kirjainkoolla on enemmän väliä kuin itse sanalla? Heitellään sitten vain kirjaimia oikeassa koossa ja johan viesti välittyy!

  En minä sanele. Annan palautetta. On tosiaan Pohjois-Koreassakin systeemi ja monessa muussakin paikassa. Eikö systeemiä saa kritisoida? Täh? Enkä nyt vertaa Harjua Pohjois-Koreaan, vaan tätä systeemin kritisointia / kritisoimattomuutta.

  Kiitos, vinkistä. Peiliin katson päivittäin ja suosittelen ihan samaa sinne suuntaan!

  Eikös se ole vähän minun oma asiani, mihin sitä titteliä tarvitsen? Ja älä tee oletuksia minun toimistani, mitä sillä tittelillä tekisin. Sinulla ei ole siitä hajuakaan. Kannattanee keskittyä omaan toimintaan. Ihan hyvä, jollet lue tätä blogia. Taidat olla kovin negatiivinen ihminen, kun innostuit kommentoimaan blogini harvoja negatiivissävytteisiä juttuja. Toivottavasti tuli hyvät "kicksit".

  Taisi osua ja upota tuo puskista huutelu? Hyvää juhannusta ja positiivista mieltä. Minäkin yritän kääntää tämän hetkellisen negatiivisuuden ja kritiikin puuskan vielä positiiviseksi.

 27. Juu, nipotusta parhaimmillaan, mutta ei näemmä voi mitään.

  Kiitos, sinä ihana Saila. Pitää taas pistää plussat ja miinukset jonoon, kuten silloin alussa.

  Kukkaisaa juhannusta!

 28. Totta tuokin. Mietin vain, onko kaikki vaivan arvoista. Tämä tuskin on viimeinen "outous", jonka kohtaan.

  Kiitos sinulle kannustuksesta. Pitää miettiä asioita.

  Mukavaa juhannusta!

 29. hei! nyt osu ja uppos….
  laitan sinulle sähköpostia tässä kunhan enimmät kiireet helpottaa. kyllä näissä koulutusjutuissa on niin paljon sontaa että….en voi julkisesti näitä omakohtaisia kokemuksia kirjoitella.
  palaan asiaan:)

  Tiina

 30. Hmm, tarkkaa on. Mutta jos jostain unelmoi, niin ei kannata antaa tällaisten juttujen masentaa. Varmasti harmittaa, mutta eihän tämä vielä tarkoita, etteikö sinusta voisi tulla hyvää puutarhuria. Yksi arviointikriteeri sinne tai tänne, opiskelusta olen oppinut sen, että numeroita ei kannata tuijotella, se ei ole koko totuus. Ja tärkeintä on se, että osaa itse reflektoida omaa osaamistaan. Hyvää juhannusta! 🙂

 31. Välillä kaikki ei mene putkeen ja se tietysti harmittaa ja suututtaa. Tottakai ottaa päähän, jos tietämys oli kunnossa, mutta homma kaatui ns. pilkkuvirheisiin. Mutta jos tentin tarkoitus oli valmentaa näyttöön, niin tavallaan tässähän oppi oli se, että täytyy jatkossa muistaa kirjoittaa nimet tietyllä määrätyllä tavalla. Siihenkin on oletettavasti tieteelliset perusteet, määritelmät ja konsensus siitä, miksi kukin nimi kirjoitetaan tietyllä tavalla.
  Reputin aikoinaan autokoulun teoriakokeen ensimmäisellä yrittämällä. En ole ikinä reputtanut mitään, mihin voi valmistautua opiskelemalla, joten tulos oli shokki ja tirautin itkuakin – minun oli tarkoitus saada kortti yhteistä road trippiä varten ja se suunnitelma tietysti meni pieleen. Näin jälkeenpäin tätä vastoinkäymistä tuskin enää muistaa. Toivottavasti sinullakin asia unohtuu ja pääset pian asiassa eteenpäin!
  Leppoisaa juhannusta kaikesta huolimatta!

 32. Kyllä minä tuon tarkkuudenkin hyväksyisin, jos se perusteltaisiin jotenkin. Vielä en ole saanut sille kunnon selitystä. Tulee vain fiilis, että tehdään niin, kuin aina on tehty ja itse on joutunut tekemään.

  Sitäkin ihmettelen, miksi tulee arvosana, kun koulusta perustellaan, ettei sillä ole väliä. Jotenkin epäselvää ja harhaanjohtavaa. Tiedän, että osaan jutut ja haluan kyllä oppia lisääkin, mutta opiskelenko asioista itsekseni ja omaksi ilokseni vai jatkanko tuolla.. Pitää taas kerran pistää plussat ja miinukset jonoon. Oikein mukavaa juhannusta!

 33. Joo, ei mene. Olen itselleni vihainen ja ottaa pannuun tuo arviointisysteemi. Olisi kiva, että kertoisivat ne perusteet. En ole vielä saanut tyhjentävää vastausta.

  Voi ei! Varmasti oli kamala pettymys. Kyllä tämä unohtuu. Kiitos, sinulle! Mukavaa juhannusta!

 34. Näkyy olevan meidän yhden johdantokurssin opettajan sukulainen siellä tarkastamassa. Kutsun häntä punakynäksi, koska hän palauttaa esseet lukuisten punakynämerkintöjen kanssa kirjepostina. Sähköpostiin kolahtaa sitten hylsymerkintä. Opiskelijoiden kammoksuma kurssi, moni suorittaa sen vasta viimeisenä, vaikka pitäisi tehdä ensimmäisenä. Minulla se on edessä nyt heinäkuussa. En ole aikaisemmin uskaltanut edes yrittää.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: