Projekti alulle + arvontoja

Projekti alulle + arvontoja

Hei!

Tänään se tapahtuu! Aitaprojekti nytkähtää käyntiin. Jes! Teemme aitaprojektin yhteistyössä Lappeenrannan K-Raudan kanssa.

Aitaamme puutolpin ja raudoitusverkolla tuon Mortin takana näkyvän marjapensasalueen. Tuohon Mortin taakse tulee portti marjatarhaan. Aitaa vasten istutan kasvamaan villiviiniä.

Yllä kuva aidattavasta alueesta. Miksi rakennamme aidan? Juttua aiheesta löytyy tästä ja tästä.

Puutarhassamme on asustanut jo vuosikausia sepelkyyhkypariskunta. Aivan ihania! Pesivät joka kesä saarnissa.

Eilen illalla en malttanut kunnolla tv:tä katsoa, kun seurasin pariskunnan kuhertelua pähkinäpuumme oksalla, joka näkyy olohuoneen sohvalle.

Blogini huikean äitienpäiväarvonnan voittaja on arvottu. Paljon onnea Pajupirtin Kaisa. Kiitos kaikille runsaasta osallistumisesta arvontaan.

Eipä hätää. Ensi viikonloppuna on luvassa lisää arvontoja täällä! Koti ja Puutarhamessut netissä alkavat perjantaina 14.5. ja kestävät koko viikonlopun. Luvassa on paljon kivaa ohjelmaa, messutarjouksia ja arvontoja. Kukkaiselämää-kauppa arpoo Xalan Lungo -kastelukannun. Joko olet liittynyt Facebookin messuryhmään?

Lauantaina 15.5. klo 12 teen nettimessuilla livelähetyksessä kesäkukkaistutuksia. Tervetuloa mukaan!

Tällainen viikon aloitus täällä Lappeenrannassa. Aurinko paistaa ja on luvattu huippulämmin päivä. Mahtavaa!

Nautitaan!

8 thoughts on “Projekti alulle + arvontoja

 1. Moi. Asutaan tässä vähän matkan päässä ja kylläpä ilahduin, kun teilläkin aitaprojekti! Meillä tontinraja-aita täytys uusia yhteistuumin naapurin kanssa ja vähän vastaavanlaista toteutusta ollaan puhuttu, hoitovapaa ei-puinen aita, mieluummin vähintään 120 cm ja siihen villiviiniä kasvamaan näköesteeksi kesällä. Lisäksi täytyy harkita tuijaa ja muita pensaita oman pihan puolelle..

  Mielenkiinnolla seuraan aitaprojektia ja muutenkin! Viime (?) kesänä kävin puutarhapäivänä teidän pihalla ensi kertaa (taisit valmistua samana päivänä puutarhuriksi?) ja kyllä olin vaikuttunut! Ollaan asuttu nykyisessä talossa syksyllä kaksi vuotta ja vanha piha muuttuu hiljakseen.

  1. Toivottavasti saat inspiraatiota. Meidän tonttia ennestään ympäröi kolmelta sivulta puolitoistametrinen teräselementtiaita. Meillä naapurit eivät ottaneet osaa kuluihin, ei tosin pyydettykään. Meillä oli tuolloin 3-vuotiaat kaksoset ja rottweiler, joten aita ja portti oli hankittava. Muutimme tähän 2003 ja tuon aidan ja portin hankimme ensitöiksemme. Teräsaita on kestänyt kohta 20 vuotta ja huoltovapaa. Loistava valinta siis. Villiviini on hyvä kasvatti sitä vasten. Alkuun istutin humalaa, mikä oli suuri virhe. Oli täynnä kirvoja ja mahdoton leikata alas verkosta.

   Julkisivun aita meillä oli 15 vuotta puinen. Pari vuotta sitten piti uusia aita ja valitsimme vinyyliaidan. Loistava sekin. Aina siisti ja ei tarvitse maalata.

   Nyt teemme tuon marjatarhan aitauksen, jotta Mortti ei menisi haukkumaan naapurin lapsia, jotka pomppivat trampoliinilla.

   Juu, viime kesänä valmistuin. Osallistumme varmaan tänäkin kesänä Avoimiin puutarhoihin. Taitaa tänä vuonna olla 20.6. Kiitos! Onhan tämä puutarha melkoinen työmaa, mutta mitäpä sitä koti-ihminen muutakaan kesällä tekisi?

 2. Aitaprojekteja on siis vireillä siellä sun täällä. Niinpä, mitä sitä ei näiden rakkaiden lemmikkien vuoksi tekisi.

  1. Niinpä. Ja on tässä omakin lehmä ojassa. Saa olla rauhassa, kun ei tarvitse komentaa koiraa. Ja ennen kaikkea Mortti voi olla rauhassa pihalla.

 3. Tänään oli aivan ihana sää, tuli heti niin kesäinen fiilis.
  Onnea arvonnan voittajalle ja mukavaa tiistaita sinulle Satu <3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: